Σπύρος Κάλφας: Θα είμαι στο ψηφοδέλτιο του Σ. Μωραίτη

Οι εκλογές στο επιμελητήριο Ξάνθης, όπως και των υπολοίπων της Ελλάδος, θα γίνουν τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, στης Ξάνθης, 1- 2 Δεκεμβρίου   και ένας ένας τα μέλη της παράταξης του Σ. Μωραίτη που με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε την εκ νέου κάθοδό του στην διεκδήκηση του Επιμελητηρίου, ανοίγουν τα χαρτιά τους.

Η νέα παράταξη, το αντίπαλο δέος, κρατά καλά φυλαγμένα τα χαρτιά της αφού η επικεφαλής, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν βιάζεται και συγκεντρώνει γύρω της όχι μόνο πρώην μέλη της διοικούσας, αλλά και νέους επιχειρηματίες.

Με αφορμή το συνέδριο των Επιμελητηρίων Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη, η ΗΧΩ, συνομίλησε με τον Σπύρο Κάλφα σε μία εφ όλης συζήτηση.

Σύμφωνα με τον Σπύρο Κάλφα το συνέδριο έλαβε χώρα στην Κρήτη από την περασμένη Πέμπτη έως και την Κυριακή 27-28-29-30 και έγινε διευρυμένη συγκέντρωση της ΚΕΕ. Επιλέχθηκε η Κρήτη γιατί η λογική της ΚΕΕ είναι, αυτές οι συγκεντρώσεις, να γίνονται εκ περιτροπής σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος με σκοπό πάντοτε να καταγράφονται και τα τοπικά θέματα της αγοράς και να είναι το έναυσμα για τις συζητήσεις γενικότερου ενδιαφέροντος της Ελληνικής οικονομίας.

Ένα θέμα που αναδείχθηκε είναι η σύνδεση των ταμειακών με το pos και το IRIS και οι πιέσεις που ασκήθηκαν προς το υπουργείο από την ΚΕΕ και τα κατά τόπους επιμελητήρια, είχαν σαν αποτέλεσμα την δίμηνη παράταση της τοποθέτησης.

ΕΚΛΟΓΕΣ

Συζητήθηκε το θέμα των εκλογών και θα συγκροτηθούν οι επιτροπές του εκλογικού αγώνα. «Θα μας στείλουν από έναν δικηγόρο οι Δικηγορικοί Σύλλογοι, θα ορισθούν οι λειτουργοί του κράτους από τους δήμους και τις Περιφέρειες και ο χρόνος διενέργειας των εκλογών θα είναι Νοέμβριο και Δεκέμβριο 15 με 15 και το κάθε επιμελητήριο θα βάλει μία δική του ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. Εμείς σαν Ξάνθη ορίσαμε την 1 και 2 Δεκεμβρίου Κυριακή και Δευτέρα.

Τι θα κάνει ο Σπύρος Κάλφας; Έχουμε την επίσημη δήλωση του νυν προέδρου ότι θα κατέβει στις εκλογές ως επικεφαλής. Τι θα κάνει ο Σ. Κάλφας ένας επί σειρά ετών συνοδοιπόρος του και σύμβουλος της Διοικούσας και σε υπεύθυνα πόστα, θα συμμετάσχει εκ νέου;

ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΛΦΑΣ: Εγώ θα κατέβω και πάλι μαζί με τον Σ. Μωραίτη που θα είμαστε στον ίδιο συνδυασμό πάλι, γιατί εδώ και 18 χρόνια, είμαστε μαζί στην ίδια παράταξη, θα βοηθήσει ο ένας τον άλλον, θα συγκροτήσουμε έναν νέον συνδυασμό ποιο δυναμικό, να απευθύνεται σε όλον τον κόσμο και θα τρέξουμε να κοινωνήσουμε αυτά που πιστεύουμε ότι είναι καλύτερα για το επιχειρείν».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί οι επιχειρηματίες, επαγγελματίες και γενικά τα μέλη του Επιμελητηρίου να ψηφίσουν έναν συνδυασμό που ήταν επί σειρά ετών στο τιμόνι του Επιμελητηρίου;

ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΛΦΑΣ: Έχουμε τρέξει πάρα πολλά ζητήματα με καλές κρητικές και καλά αποτελέσματα για τους επαγγελματίες. Έχουμε καταλαγιάσει κάπως αυτόν τον νόμο που κατήργησε ο ΣΥΡΙΖΑ το 12% την επιδότηση εργασίας και που ήρθαν πάρα πολλά χρήματα στην πόλη της Ξάνθης και αυτό είναι δική μας πρωτοβουλία.  Κυνηγήσαμε το πρόγραμμα ΑΕΠΙ και φέραμε θετικά αποτελέσματα για τους επαγγελματίες όχι μόνο του νομού αλλά ολόκληρης της Ελλάδος για επαγγελματίες  της εστίασης και όπου υπάρχει μουσική, εκεί που πλήρωναν υπέρογκα ποσά βοηθήθηκαν πολύ, καθώς έφυγε το απόστημα που λέγετε ΑΕΠΙ και ήρθε μια αυτοδιαχείριση που πληρώνουν ούτε τα μισά. Έγιναν βήματα σταθερά και θετικά και με βάση την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια, θέλουμε να κάνουμε ακόμη πέντε βήματα παραπάνω για το επιχειρείν της Ξάνθης».

Στην συνέχεια ο Σ. Κάλφας έκανε αναφορά στις πρωτοβουλίες που λήφθηκαν για την μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 13%, ενημερωτικές συγκεντρώσεις προς τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τους επαγγελματίες, ασκήθηκε πίεση με επιστολές προς τις τράπεζες να είναι λίγο ποιο ελαστικές προς τους επιχειρηματίες που λόγω του covid πέρασαν δύσκολα. «Κάναμε πολλές παρόμοιες συγκεντρώσεις ημερίδες, κάναμε εκθέσεις για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και παραγωγών και είμασταν και θα είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία που θα στηρίξει το επιχειρείν στον τόπο μας και διαθέτουμε τα νομικά όπλα να το πολεμήσουμε, θα το πολεμήσουμε. Καλούμε όλα τα μέλη του επιμελητηρίου να στηρίξουν ανθρώπους που έχουν εμπειρία στο διοικείν.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ