Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλου Τοψίδη, η  Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης προχωρά στην προμήθεια δυο drones προκειμένου να συνδράμει άμεσα στην αντιπυρική προστασία της περιοχής σε συνεργασία φυσικά με τις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται να υπογραφεί σύμβαση με εταιρεία χειριστών drones, τα οποία θα παραχωρηθούν στην Περιφερειακή Διοίκηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Κώστας Βενετίδης μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας αποφασίσθηκε το ένα drone να έχει περιοχή εμβέλειας την Δαδιά και προς τα νοτιά, ενώ το δεύτερο, κατά πάσα πιθανότητα, θα τοποθετηθεί στην Κομοτηνή σε σημεία που δεν μπορούσαν να ελεγχθούν μέχρι σήμερα.

Τα δυο drones  θα λειτουργούν επί 24ωρου βάσεως, ελέγχοντας τις περιοχές με προσωπικό 4 πιλότων.

«Θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε και άλλο την Π.Υ» τόνισε ο κ Βενετίδης, επισημαίνοντας ότι ανάλογα με το πως θα λειτουργήσει το εγχείρημα, θα προχωρήσουν και σε νέες προμήθειες.

Τα δυο drones  αναμένονται στην περιοχή στα μέσα Ιουλίου, ώστε να είναι διαθέσιμα τις επίμαχες περιόδους Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Εκτός των άλλων, τον μήνα Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον κύριο Βενετίδη, η Περιφέρεια αναμένατε να διαθέσει περί τα 5 – 6 εκ. ευρώ στην Πολιτική Προστασία μέσω διαφόρων προγραμμάτων για τα πλημμυρικά φαινόμενα του Έβρου αλλά και όλης της Περιφέρειας ΑΜΘ.