Εξαιτίας μεγάλης διαρροής στο κεντρικό δίκτυο ύδρευσης της «γραμμής Αβδήρων», από χθες το απόγευμα έχει διακοπεί η υδροδότηση στους οικισμούς Αβδήρων, Βελόνης, Γκιώνας, Μάνδρας, Μυρωδάτου, Πεζούλας καθώς και σε όλο το παραλιακό μέτωπο.

Παρά τις ολονύκτιες προσπάθειες του προσωπικού της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΑ, η βλάβη δεν έχει ακόμη επιδιορθωθεί λόγων σοβαρών τεχνικών δυσκολιών. Αυτήν τη στιγμή δεν είναι δυνατή η ασφαλής εκτίμησητου χρόνου αποκατάστασης του προβλήματος, αναμένεται όμως ότι θα χρειαστεί χρονικό διάστημα μιας έως δύο ημερών.

Ενημερώνουμε τους κατοίκους των παραπάνω οικισμών ότι τα πλησιέστερα σημεία για συλλογή πόσιμου νερού είναι οι κοινόχρηστες βρύσες στους οικισμούς Νέας Κεσσάνης και Γενισέας.

Επίσης τους καλούμε, όταν επανέλθει η υδροδότηση, να περιοριστούν σε χρήση που αφορά το μαγείρεμα και την ατομική υγιεινή και καθαριότητα και όχι το πότισμα πρασίνου και οπωροκηπευτικών, προκειμένου να έχουν όλοι πρόσβαση σε πόσιμο νερό το συντομότερο δυνατό.

Αντιλαμβανόμενοι τη μεγάλη δυσκολία που βιώνουν οι καταναλωτές μας εξαιτίας και των ακραίων καιρικών συνθηκών, καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση του ζητήματος και ζητούμε την κατανόησή τους.