Συνελήφθησαν δύο διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθησαν χθες (12-7-2024) το βράδυ, σε αγροτική οδό της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός του οχήματος, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και συνέχισε την πορεία του,  οδηγώντας επικίνδυνα. Τελικά το όχημα εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε, ενώ ο οδηγός με τον συνοδηγό – συνεργό του επιχείρησαν να διαφύγουν πεζή, χωρίς να τα καταφέρουν, αντιστεκόμενοι κατά τη σύλληψή τους.

Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε οι πινακίδες που έφερε το όχημα είναι πλαστές, ενώ στο εσωτερικό αυτού βρέθηκαν δύο επιπλέον ζεύγη πινακίδων, εκ των οποίων το ένα επίσης πλαστό.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, δύο ζεύγη πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας, ένα ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας, χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.