ΞΑΝΘΗ: Όποιος ποτίζει «μπαχτσέδες», πληρώνει πρόστιμο
Με ανακοίνωση της η ΔΕΥΑΞ αναδεικνύει το μεγάλο πρόβλημα ύδρευσης που παρουσιάζεται σε συγκεκριμένες περιοχής, στην επικράτεια του δήμου Ξάνθης, και καλεί τους κατοίκους να μην κάνουν άσκοπη κατανάλωση του πόσιμου νερού σε αλλότριες δράσεις γιατί διαφορετικά θα ληφθούν μέτρα σε βάρος τους. Ποιο αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΞ.
Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ξάνθης ενημερώνει ότι στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης καθώς επίσης και στην Δημοτική Ενότητα Κιμμερίων, παρουσιάζεται αδυναμία πλήρους κάλυψης των υδρευτικών αναγκών ως συνέπεια της παρατεταμένης λειψυδρίας αλλά και της χρήσης νερού ύδρευσης σε αρδευτικές δραστηριότητες.
Η Δ.Ε.Υ.Α.Ξ. απευθύνει έκκληση στους καταναλωτές να προβαίνουν σε λελογισμένη χρήση του πόσιμου νερού, ενώ επισημαίνει πως από τη μεριά της καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου όλες οι περιοχές να μπορέσουν να υδροδοτηθούν με τη λιγότερη δυνατή όχληση των καταναλωτών.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ανακοινώνουμε ότι:
- Απαγορεύεται αυστηρά το πότισμα με λάστιχο και με μπεκ χώρων πρασίνου και οπωροκηπευτικών καθώς και το πλύσιμο αυτοκινήτων και αυλών.
- Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 100 ευρώ και αν επαναληφθεί η παράβαση με διακοπή της υδροδότησής τους.
- Το μέτρο θα ισχύσει επ’ αόριστον έως ότου αλλάξουν οι συνθήκες και ομαλοποιηθεί η υδροδότηση όλων των κατοίκων.
- Σε περίπτωση που δεν υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα από την εφαρμογή του μέτρου η ΔΕΥΑΞ θα προχωρήσει σε διαρκείς πολύωρες διακοπές υδροδότησης (ενδεικτικά από 22:00 μ.μ. έως 06:00 π.μ.) στις παραπάνω περιοχές και ιδιαίτερα στις κοινότητες Λυκοδρομίου, Καρυόφυτου και Πιλήματος, προκειμένου να γεμίσουν οι δεξαμενές τους. Παρακαλούνται οι κάτοικοι να προβούν στην αποθήκευση νερού για την εξυπηρέτηση των βασικών των αναγκών για το ανωτέρω χρονικό διάστημα.
Είναι εξαιρετικά μεγάλης σημασίας να αντιληφθούμε όλοι ότι με τις συνθήκες των ακραίων θερμοκρασιών, της πρωτόγνωρης ξηρασίας και της επακόλουθης λειψυδρίας που επικρατούν, πρέπει να περιορίσουμε τη χρήση του πόσιμου νερού στις άκρως απαραίτητες ανάγκες μας (πόση, μαγείρεμα, ατομική καθαριότητα) ώστε να διασφαλίσουμε την επάρκειά του για κάθε συνάνθρωπό μας.