Η Syndea πραγματοποίησε στις 12 Ιουλίου  την 1η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της μετά την μετονομασία της τον περασμένο Ιανουάριο.  Πρόκειται για μια Γενική Συνέλευση με ιδιαίτερη σημασία καθώς σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της μετάβασης της Εταιρίας στη νέα εποχή που χαρακτηρίζεται από εξωστρέφεια και καινοτομία.

Μετά από 45 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο η Συνεταιριστική Ασφαλιστική μετονομάστηκε σε Syndea.  Η αλλαγή αυτή δεν αφορά μόνο την ονομασία αλλά νοηματοδοτεί και την στρατηγική επιλογή και επιθυμία της εταιρίας να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις και τις αυξανόμενες απαιτήσεις της κοινωνίας και της αγοράς.

Στους Μετόχους απευθύνθηκαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Αλέξανδρος Κοντός, ο CEO της Εταιρίας, κ. Δημήτρης Ζορμπάς και ο Οικονομικός Διευθυντής κ. Στέλιος Μαρούτσης.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Αλέξανδρος Κοντός έκανε μια σύντομη και περιεκτική αναφορά στην ελληνική οικονομία και τους βασικούς δείκτες όπως διαμορφώθηκαν κατά το 2023 καθώς και στα μεγέθη της ασφαλιστικής αγοράς (αποζημιώσεις, δείκτης φερεγγυότητας, παραγωγή ασφαλίστρων κλπ). Παρουσίασε συνοπτικά τους στρατηγικούς στόχους της εταιρίας για το 24, καθώς και μια σειρά από πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί προς την κατεύθυνση της εκπλήρωσης αυτών των στόχων: όπως ο Ψηφιακός μετασχηματισμός, η Ενίσχυση και εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού η Επέκταση σε νέες αγορές.

Σε μια χαρακτηριστική στιγμή της ομιλίας του ο κ. Αλέξανδρος Κοντός τόνισε: «Τη χρονιά που πέρασε, καταφέραμε πρωτίστως να πετύχουμε το παραγωγικό πλάνο ανάπτυξης όπου η Syndea – Συνεταιριστική Ασφαλιστική έδειξε ανθεκτικότητα, ετοιμότητα και ευελιξία στο ολοένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Επιπλέον, προετοιμάσαμε το έδαφος για μία μεγάλη σημαντική αλλαγή,  μία στρατηγική απόφαση που εξέφραζε την επιθυμία μας να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες προκλήσεις και απαιτήσεις της ασφαλιστικής  αγοράς: το rebranding.

Με νέο όνομα, και φρέσκες ιδέες που αντανακλούν την εξέλιξη, πάντα με σεβασμό στην ιστορία, στις αρχές και στις αξίες της εταιρίας μας, απαντήσαμε δυναμικά στην ανάγκη για προσαρμογή, όπου η  καινοτομία και η εξωστρέφεια είναι πιο επιτακτική από ποτέ!»

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Α. Κοντός ευχαρίστησε τους Μετόχους  από Ελλάδα και εξωτερικό και τόνισε πόσο σημαντική είναι η στήριξή τους στην πορεία της εταιρίας.

Ο CEO της Εταιρίας, κ. Δημήτρης Ζορμπάς, αναφέρθηκε στην κλιματική αλλαγή και πως έχει επηρεάσει την ασφαλιστική αγορά, μίλησε για τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις συνέπειες του καταστροφικού Daniel στη Θεσσαλία, και τα ποσά αποζημίωσης, μίλησε για τις επιπτώσεις του πληθωρισμού, το αντασφαλιστικό κόστος και την Εταιρική Βιωσιμότητα – Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD).

Τέλος, ο Οικονομικός Διευθυντής κ. Στ. Μαρούτσης αναφέρθηκε στα οικονομικά στοιχεία της Syndea καταδεικνύοντας ότι το 2023 υπήρξε μια επιτυχημένη και παραγωγική χρονιά κατά την οποία η εταιρία πέτυχε τους στρατηγικούς της στόχους, όπως αύξηση στην παραγωγή ασφαλίστρων συνολικά και σε επιμέρους κλάδους που αποτελούν στρατηγικές επιλογές, αύξηση των ταμειακών διαθεσίμων καθώς και του περιθωρίου φερεγγυότητας.

Στην Γενική Συνέλευση συμμετείχαν εκπρόσωποι των μεγαλύτερων ελληνικών συνεταιριστικών ενώσεων καθώς και στελέχη των κορυφαίων ασφαλιστικών επιχειρήσεων της Γαλλίας (MACIF), της Ιταλίας (UNIPOL) και του Βελγίου (P&V)