ΉΧΗΣΕ ΤΟ 112 ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ 112

Μήνυμα από το 112 έλαβαν στα κινητά τους οι κάτοικοι της Ξάνθης για τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (21/07) στη Λευκόπετρα. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την.

Δύο μεγάλα πύρινα μέτωπα εκδηλώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής, την ίδια ακριβώς στιγμή, στη Λευκόπετρα και στην παραλιακή ζώνη της Ξάνθης, στην περιοχή της Μάνδρας. Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές, ενώ κινητοποιήθηκαν και εναέρια μέσα.

Ήχησε το 112 στη Λευκόπετρα

Το πρώτο πύρινο μέτωπο εκδηλώθηκε στη Λευκόπετρα, αρκετά κοντά μάλιστα στον οικισμό, σε χαμηλή βλάστηση σε δασική έκταση. Στο σημείο κινητοποιήθηκαν άμεσα 23 πυροσβέστες, με μία ομάδα πεζοπόρου από τη 2η ΕΜΟΔΕ, 6 οχήματα, 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ. Έντρομοι οι κάτοικοι του οικισμού ξεχύθηκαν στους δρόμους, ενώ στις 14:30 έλαβαν μήνυμα από το 112 στα κινητά τους. Το μήνυμα τους ζητούσε να είναι σε επιφυλακή λόγω της δασικής πυρκαγιάς.

Μετά από μάχη που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, ενώ στο σημείο παρέμειναν πυροσβέστες υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων.

Μαύρο σύννεφο καπνού στη Μάνδρα

Την ίδια στιγμή ξέσπασε μια εξίσου μεγάλη φωτιά στην παραλιακή ζώνη της Ξάνθης, στην περιοχή της Μάνδρας.

Ένα πυκνό, μαύρο σύννεφο καπνού έκανε την εμφάνισή του σκορπίζοντας τον τρόμο στους λουόμενους που απολάμβαναν το μπάνιο τους στις πολυσύχναστες πλαζ του Δήμου Αβδήρων καθώς και στους κατοίκους των γύρω οικισμών.

Στο σημείο κινητοποιήθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ επιστρατεύτηκαν και εναέρια μέσα, καταφέρνοντας να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.