Κυπριακό: Και πάλι στην «γωνία» η Ελλάδα;

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ «ΕΤΑΙΡΩΝ» ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Κάποια στιγμή, θα πρέπει η Ελλάδα, να δει με τα μάτια της Ελλάδος την Τουρκία και όχι με τα μάτια των ΝΑΤΟϊκων «εταίρων»,  που θεωρούν δεδομένο ότι για να παραμείνει Ο «Σατανάς» στο ΝΑΤΟ, πρέπει οπωσδήποτε η Ελλάδα να δώσει κάτι στην Τουρκία και στην προκειμένη περίπτωση, να πιέσει την αδελφή Κύπρο να δεχτεί την πρόταση του Ερντογάν για την αναγνώριση του κατοχικού κομματιού της Μεγαλονήσου ως Βόρεια Κύπρο.

Η παρουσία του Τούρκου προέδρου στα κατεχόμενα και κυρίως τα όσα είπε, επιβεβαιώνουν αυτό που γράφουμε, αλλά δείχνει ότι η φοβική στάση της Ελλάδας, θα επιτρέπει στην Τουρκία, να μην βάλλει στο ράφι τις απαιτήσεις και εννοείτε όλη την αναθεωρητική της ατζέντα.

Η Τουρκία έχει ως στρατηγική επιλογή τη διχοτόμηση της Κύπρου, την κατάλυση της κυπριακής ΑΟΖ, την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, τη διαρκή παραβίαση συνθηκών και κανόνων και δυστυχώς η Ελλάδα,  μέχρι στιγμής, κάνει ότι δεν ακούει και δεν βλέπει. Προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει.

Τελικά κάποιοι «σύμμαχοί μας, για να κρατήσουν την Τουρκία στη Δύση και στο ΝΑΤΟ, θεωρούν ότι πρέπει να δώσει κάτι η Ελλάδα.

Μήπως τελικά η ίδια η Ελλάδα πρέπει να βάλλει πιο μπροστά τα δικά της συμφέροντα και αντί να παλεύει να κάνει την καρδιά των μεγάλων δυνάμεων που με την ανοχή τους επιτρέπουν αυτή την θρασύτητα από την πλευρά της Τουρκίας και  να δει τι συμφέρει στην Χώρα μας με όποιο ΚΟΣΤΟΣ;;

Επιτέλους η Ελλάδα πρέπει να αναπτύξει  την αναγκαία διπλωματικότητα, ούτως ώστε, να στείλει το μήνυμα στις «αιτέρες» του ΝΑΤΟ, ότι η Ελλάδα, είναι πρώτα για την Ελλάδα;

Και εννοείτε ότι ο κ. Γεραπετρίτης θα πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν είναι   δημόσιος υπάλληλος αλλά υπουργός Εξωτερικών που αγαπά και σέβεται τους Έλληνες και δεν παρίσταται στις διάφορες συναντήσεις των ΥΠΕΞ και τα φόρα, ως γλάστρα περιμένοντας από τον Πρωθυπουργό να του δώσει την «γραμμή».

Τώρα βέβαια θα μου πείτε ότι ο Δένδιας “φαγώθηκε” γιατί ναι μεν ήταν στην “γραμμή” του Πρωθυπουργού, αλλά έβαζε και τις δικές του “πινελιές”, αποκτώντας και την ανάλογη πολιτική “λάμψη”, κάτι που ενόχλησε κάποιους και τον καθαίρεσαν.

Προφανώς ο κ. Γεραπετρίτης, φοβάται μην πάθει κάποιο παρόμοιο.

Καλοί οι χαμηλοί τόνοι κ. υπουργέ, αλλά η Ελλάδα, είναι ένα ανεξάρτητο κράτος, που έχει και ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική και ως ανεξάρτητο κράτος, θα πρέπει να το χειριστείτε και αντιπροσωπεύσετε.

Είναι φως φανάρι ότι η προκλητικότητα της Τουρκίας, οφείλετε εν πολλοίς στην ανοχή των ισχυρών του ΝΑΤΟ, οι οποίοι αντί να υποστηρίξουν το δίκιο της Κύπρου και της Ελλάδας, ενισχύουν  με την ανοχή τους την θρασύτητα και τις επεκτατικές της βλέψεις.