Διενέργεια αεροψεκασμού ακμαιοκτονίας  κουνουπιών

 

Π.Ε. Ξάνθης: Μείνετε στα σπίτια σας, θα σας … ψεκάσουν

 

Όχι δεν πρόκειται η κυρία Μπρίκα να ψεκάσει τους κατοίκους των παραθαλάσσιων δήμων της Ξάνθης αλλά, θα γίνει ψεκασμός για ακμαιοκτονία κουνουπιών.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Π.Ε. Ξάνθης θα πραγματοποιηθεί αεροψεκασμός για τα κουνούπια και καλούνται οι κάτοικοι κατά την διάρκειά τους να μείνουν στα σπίτια τους και είναι λογικό.


Στο πλαίσιο της καταπολέμησης των κουνουπιών, θα πραγματοποιηθούν  ψεκασμοί υπέρμικρου όγκου (ULV) από αέρος στις περιοχές των Δήμων  Αβδήρων και Τοπείρου (Νότια Άβδηρα, Μυρωδάτο, Μάγγανα, Εράσμιο), εκτός κατοικημένων περιοχών, την Πέμπτη 25/07/2024, από τη δύση του ηλίου και για δύο ώρες. Οι αεροψεκασμοί θα πραγματοποιηθούν εφόσον οι καιρικές συνθήκες επιτρέψουν τις πτήσεις και διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητά τους. Εάν για οποιοδήποτε λόγο δεν ολοκληρωθούν θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες.

 

Παρακαλούμε για την έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών με όλα τα διαθέσιμα μέσα, ώστε να μην κυκλοφορεί κανείς στις περιοχές ψεκασμού και να απομακρυνθούν τυχόν μελισσοσμήνη από αυτές για προληπτικούς λόγους.