Η Ελλάδα γιορτάζει τα 50 χρόνια της αποκατάστασης της Δημοκρατίας

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;;

 

Διαβάζοντας αυτόν τον τίτλο, η σκέψη μου, πάει στην πάλαι ποτέ Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών που και εκείνοι το 1991 αποκαταστήσαν την δημοκρατία τους. Δημοκρατία και εκείνη.


Και η Ελλάδα το 1974 αποκατέστησε την δημοκρατία.

Παρακολουθώντας κανείς την πορεία των δύο «δημοκρατιών», Ελλάδας και Σοβιετικής Ένωσης, που αποκατέστησαν την … δημοκρατία τους, δεν υπάρχουν διαφορές κατά την δική μας ταπεινή άποψη.

Στην μεν Σοβιετική Ένωση οι «Δημοκράτες» ήταν κομουνιστές στην δε Ελλάδα δεξιότεροι των δεξιών.

Και οι δύο χώρες, με διαφορά 17 ετών αποκατέστησαν την δημοκρατία τους.

Το αποτέλεσμα το βλέπουμε σήμερα στην Ρωσία του Πούτιν και αναρωτιέται κανείς τι άλλαξε σε αυτή την χώρα όταν κυβερνά ένας, χωρίς να στέκεται εμπόδιο τίποτε στις όποιες αποφάσεις του.

Στην δε Ελλάδα, έχουμε σήμερα μία δημοκρατία που η πρόεδρος του προερχόμενη από την αριστερά – ευτυχώς που δεν έχει πολιτική δύναμη με βάση το Σύνταγμα (άλλο δείγμα της αποκαταστημένης δημοκρατίας) – δεν τιμά τα σύμβολα του Έθνους και η λέξη αυτή έχει διαγραφεί από το λεξιλόγιό ης και από την άλλη έναν Άδωνη Γεωργιάδη, μικρό δικτατορίσκο, στην μεγάλη δικτατορία του Κ. Μητσοτάκη αποφασίζει, και διατάζει τον ιδιωτικό τομέα να εκτελέσει την εντολή του και να στηρίξει τα δημόσια νοσοκομεία, γιατί ο ίδιος, ως υπουργός Υγείας, αδυνατεί, λέει, να προσλάβει γιατρούς στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Στην αποκαταστημένη δημοκρατία της Ρωσίας, ο πολιτικός αντίπαλος του Πούτιν μπήκε στην φυλακή, ενώ στην αποκατεστημένη Ελληνική Δημοκρατία, έχει ξεκινήσει ένα πογκρόμ διώξεων της οικονομίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προς τέρψη των μεγάλων πολυεθνικών.

Όσο για την παιδεία, όταν σε κάποιον νεαρό είπα την φράση «ουκ εν τω πολλώ το ευ» με κοίταζε θαρρείς και έβλεπε εξωγήινο.

Και όσο για τα Εθνικά Θέματα από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και εντεύθεν, έφτασε η Θράκη να συνδιοικείτε, το όνομα της Μακεδονίας δόθηκε βορά στους Σλάβους, η Βόρεια Ήπειρος να μαρτυρά τα πάνδεινα από την Χούντα του Μπερίσα, να υφίστανται γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και η Χώρα μας δεν τολμά να τροφοδοτήσει με ρεύμα την Κύπρο από ένα ποντισμένο καλώδιο στο Αιγαίο χωρίς την παρουσία του Ερντογάν.

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;;