Φρίκη στο Καστράκι Τρικάλων: Έθαψαν ζωντανά 350 πρόβατα που είχαν προσβληθεί με πανώλη!

Επιμέλεια: Αμαλία Σοφιανοπούλου 

Την παράνομη θανάτωση με ασφυξία 350 προβάτων που είχαν προσβληθεί με πανώλη στο Καστράκι Τρικάλων Θεσσαλίας καταγγέλλουν κτηνοτρόφοι. Στα ζώα είχε γίνει προσωρινή αναισθησία, ωστόσο δεν σφαγιάστηκαν πριν καταπλακωθούν με τόνος χώματος, πλαστικών και μαρμαρόσκονης με αποτέλεσμα να βρουν βασανιστικό θάνατο.

Η δικηγόρος του κτηνοτρόφου του κοπαδιού Χριστίνα Μητρονάτσιου μίλησε στη «Ζούγκλα» για το φρικτό περιστατικό που αντιβαίνει στους νόμους της χώρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η ταφή έγινε στο ίδιο το αγρόκτημα του κτηνοτρόφου και μάλιστα υπήρχε η απαίτηση από τους αρμόδιους υπαλλήλους της περιφέρειας ο ίδιος να ακινητοποιεί τα ζώα και να γίνεται μια τοπική αναισθησία. Δεν υπήρξε σφαγή ούτε το ειδικό πιστόλι που ορίζει το πρωτόκολλο. Εφαρμόστηκε τοπική αναισθησία όμως τα ζώα ανέκτησαν τις αισθήσεις τους και προσπαθούσαν να βγουν από τον λάκκο».

Το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή 15 Ιουλίου και έπειτα από δύο ημέρες ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές για έντονη δυσοσμία από το αγρόκτημα. Βραδινές ώρες της 16ης Ιουλίου κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας μετέβη στο Καστράκι προκειμένου να γίνει εκ νέου ταφή.

Μάλιστα, αρμόδιοι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης παραδέχτηκαν πως δεν έπρεπε να ακολουθηθεί αυτός ο τρόπος.

Σημειώνεται πως ο θάνατος με ασφυξία προς συναισθανόμενα όντα διώκεται σε βαθμό κακουργήματος ενώ φιλοζωικές οργανώσεις δηλώνουν πως θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

zougla.gr