Κύμα θλίψης και βαθιάς συγκίνησης προκάλεσε στην Ξάνθη το νέο τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη διασταύρωση για την παραλία του Μυρωδάτου και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άτομα.

Σύμφωνα με την xanthinea, το δυστύχημα ενεπλάκη ένα ΙΧ αυτοκίνητο και ένα φορτηγό, με τον οδηγό του αυτοκινήτου να χάνει τη ζωή του, ενώ λίγες ώρες αργότερα κατέληξε και μια 15χρονη κοπέλα που βρισκόταν επίσης μέσα στο ΙΧ. Η σύγκρουση των δύο οχημάτων ήταν ιδιαίτερα σφοδρή, με αποτέλεσμα να κρίνεται επιτακτική η παρέμβαση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό των επιβατών του ΙΧ αυτοκινήτου.

«Ολοκληρώθηκε απεγκλωβισμός ενός άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του και 3 τραυματισμένων γυναικών από ΕΙΧ όχημα και παραδοθήκαν σε ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, συνεπεία τροχαίου, στην περιοχή Μυρωδάτο Ξάνθης. Επιχείρησαν 8 πυροσβέστες με 3 οχήματα» τονίζει η Πυροσβεστική για το τραγικό συμβάν. Στο σημείο του ατυχήματος κινητοποιήθηκαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που μετέφεραν τον νεκρό οδηγό και τους τραυματίες στο Νοσοκομείο.

Διασωληνωμένη η γυναίκα του οδηγού

Μέσα στο αυτοκίνητο βρισκόταν συνολικά 5 άτομα. Ο οδηγός, που έχασε τη ζωή του, μαζί με τη γυναίκα του, η οποία νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένη και διασωληνωμένη στην Αλεξανδρούπολη, η κόρη τους και δύο δίδυμες φίλες της, η μια εκ των οποίων κατέληξε λίγη ώρα αργότερα και παρά τις προσπάθειες των γιατρών. Ο οδηγός του αυτοκινήτου εργαζόταν σε γνωστό κατάστημα εστίασης, το οποίο ανακοίνωσε πως θα παραμείνει κλειστό λόγω πένθους.

«Ακόμα ένα σοβαρό τροχαίο με 2 νεκρούς και 3 βαρύτατα τραυματίες. Σε λίγο εδώ στην Ξάνθη θα έχουμε περισσότερες απώλειες και από εμπόλεμες περιοχές. Να ευχαριστήσω τους συναδέλφους κ. Βαραδα και Καμπούρη οι οποίοι με βοήθησαν στο χειρουργείο, αν και δεν εφημέρευαν, όλους τους συναδέλφους των επειγόντων (γιατρούς, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, το προσωπικό του ακτινολογικού, του μικροβιολογικού) που συνέβαλαν στην διαχείριση των τραυματιών. Επίσης τη νοσηλευτική υπηρεσία (διευθύνουσα, τομεαρχησα) που προσέτρεξαν στο νοσοκομείο για βοήθεια» σημειώνει από την πλευρά του ο Φώτης Κωδωνάς, από τη Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης.

Η συζήτηση για τους κυκλικούς κόμβους

Το τραγικό δυστύχημα στη διασταύρωση προς την παραλία του Μυρωδάτου επανέφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση για τη δημιουργία και λειτουργία κυκλικών κόμβων στην παραλιακή ζώνη της Ξάνθης.

Όπως έσπευσαν να επισημάνουν κάτοικοι της περιοχής, πρόκειται για διασταυρώσεις στις οποίες κάθε χρόνο χάνονται ζωές, ειδικά αυτή την περίοδο, με τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα να προκαλούν προβληματισμό, οργή και θλίψη.