Με ανάρτησή του στο fb ο πολιτικός μηχανικός και εργολάβος πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης σχολίασε με τον δικό του τρόπο το τραγικό τροχαίο στην διασταύρωση “θανάτου” στο Μυρωδάτο. 
Την δημοσιεύουμε αυτούσια χωρίς χωρίς σχόλιο:
ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΙ….
Επειδή η αγανάκτηση του κόσμου είναι δικαιολογημένη 1000% για το δυστύχημα του ΜΥΡΩΔΑΤΟΥ έχω υποχρέωση μήπως και η κυβέρνηση ( η οτιδήποτε) ξυπνήσει για το τι συμβαίνει στο δημόσιο.
Κανένας από τους προκατόχους Αντιπεριφερειάρχες ούτε από τους διαδόχους μου ήταν ανάλγητος και αδιάφορος.
Παραραλαμβάνοντας το 2014 την διοίκηση της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης από τον κκ Καραλιδη οι κόμβοι Αβδήρων και Μυρωδάτου ήταν δημοπρατημένοι ( έκπτωση 54 % ) και πλήρως χρηματοδοτούμενοι. Η διαδικασία ήταν με το σύστημα της μελετοκατασκευής. Ενώ ζητώ να προχωρήσουμε στην υπογραφή σύμβασης το έργο ακυρώνεται από το Ελεγκτικό Συμβούλιο ως παρατυπα δημοπρατηθέν. Βασίστηκαν σε κάποια διάταξη στας Αθήνας ότι δεν επιτρεπόταν οι μελετοκατασκευές Παρά την καθοδον μου στην Αθήνα και τις επισημάνσεις μου για τους κινδύνους από την μη υλοποίηση του οι χαρτογιακάδες ήταν ανένδοτοι. Ήδη έχει έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ.
και αντε να βρεις άκρη…..
Άμεσα δίνω εντολή να γίνει η μελέτη….αν και η Αντιπεριφέρεια ενώ έχει τμήμα μελετών δεν έχει τέτοια δυνατότητα με ενημερώνουν , με προσχήματα, έλλειψη προσωπικού ανικανότητα και ότι μπορείτε να φανταστείτε δικαιολογίες. Και όπως επισημαίνει συνάδελφος ( στα σχόλια) ούτε τα τμήματα μελετών καταργήθηκαν στο οργανόγραμμα υπάρχουν, μελέτες δεν κάνουν, τα επιδόματα θέσεων όμως κανονικά.
Προχωρήσαμε στην προκήρυξη της μελέτης όπου επι τρία χρόνια υπηρεσία ,πολλές φορές προσχηματικώς , συμμετέχοντες στο διαγωνισμό και δικηγόροι αρχίζουν μια διελκυστίνδα αντεκλίσεων για το ποιος είναι ο ανάδοχος. Το δικαίωμα το αντλούν από μια νομοθεσία διάτρητη γεμάτη άσχετες διατάξεις και χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό. Πράγμα που μια χαρά βολεύει το υπαλληλικό προσωπικό. Επί δύο χρόνια εκληπαρούσα, προσπαθώντας να συμβιβάσω τους αντίδικους για να κερδίσουμε χρόνο….μάταιος κόπος , απέναντι τοίχος με δικαιολογίες περί νομιμότητας ευθυνών και άλλα ευτράπελα.
Προς το τέλος της θητείας μου υπέγραφει η σύμβαση ανάθεσης σύνταξης των μελετών.
Πέρασε η θητεία άλλων δύο Αντιπεριφερειαρχών ( ΕΥΦΡΑΙΜΙΔΗΣ ,ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ ) και παραδόθηκαν προς δημοπράτηση οι μελέτες…..
Αν δε δεν έχουν προβλεφθεί απολλοτριώσεις καλά ξεμπερδέματα.
Αυτό το δημόσιο έχουμε δομήσει καμία κυβέρνηση δεν τολμά όλες δέσμιες των συνδικαλιστών και οι εκλεγμένοι Άρχοντες δεν συγκρούονται γιατί με νοοτροπία του 1980 σκέφτονται τα ψηφαλάκια.
ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΙ ….ΘΛΙΒΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΞΟΡΓΙΖΟΜΑΙ
ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΝΑΦΕΡΗΣ