Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Αυστρίας στην Αθήνα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Austrian – Greek Music Summer”, διοργανώνουν συναυλία με το Κουαρτέτο Σαξοφώνων Spectrum Saxophone Quartett συγκρότημα σύγχρονης Αυστριακής Μουσικής, στο Ανοιχτό Θέατρο Πάρκου Αλτιναλμάζη στην Αλεξανδρούπολη,  το Σάββατο 3 Αυγούστου 2024 και ώρα 20:30, με δωρεάν είσοδο. Την Πρεσβεία θα εκπροσωπήσει ο Επιτετραμμένος της Πρεσβείας κ. Philipp Wassermann. Οι μουσικοί του κουαρτέτου: Stephanie Schoiswohl, Florian Bauer, Daniel Dundus  και Severin Neubauer θα εκτελέσουν  έργα των Scarlatti, Reinhart, Swerts, Preinfalk, Piazzolla & Lago.

 

Το Ελληνο-Αυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι είναι μια πρωτοβουλία της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα που πραγματοποιείται φέτος για ένατη φορά, με στόχο να συνδέσει νέους και καταξιωμένους μουσικούς από την Αυστρία και την Ελλάδα και να παρουσιάσει τη μουσική τους σε ένα ευρύτερο κοινό. Περισσότερες από 30 συναυλίες όπως: κουαρτέτα τζαζ, παραστάσεις πιάνου και βιολιού καθώς και σόλο ρεσιτάλ φιλοξενούνται σε όλη την Ελλάδα!

Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Εξωτερικών και Πολιτισμού της Ελλάδας και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τη στηρίζει για δεύτερη φορά.

 

Λίγα λόγια για το κουαρτέτο

Το Κουαρτέτο Σαξοφώνων Spectrum αποτελείται από τους: Stephanie Schoiswohl, Florian Bauer, Daniel Dundus  και Severin Neubauer και κατάγονται από το Γκρατς της Αυστρίας. Είναι ένα νεανικό και δυναμικό σύνολο από την Αυστρία που ιδρύθηκε το 2020 και έχει ήδη πραγματοποιήσει μια πλειάδα επιτυχημένων συναυλιών στην Αυστρία και σε άλλες χώρες.

Τα μέλη του Κουαρτέτου σπούδασαν Κλασικό και Σύγχρονο Σαξόφωνο στο KUG – University of Music and Performing Arts Graz (Αυστρία), με τον καθηγητή τον Gerald Preinfalk, συνδέονται δε μεταξύ τους με μακροχρόνια φιλία.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με οργάνωση του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου-ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Κομοτηνής  για πρώτη φορά εκτός των εγκαταστάσεων του Μεγάρου.

Οι φίλοι της Μουσικής της Αλεξανδρούπολης, του Έβρου και της Θράκης, οι μουσικοί,  αλλά και οι ειδικευόμενοι  στο σαξόφωνο μαθητές των Μουσικών Σχολείων και των Ωδείων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να απολαύσουν μια τελείως ιδιαίτερη Μουσική εκδήλωση.

PROSKLHSH (2)