Σοβαρός κίνδυνος για πρόκληση σφοδρής σύγκρουσης με ανυπολόγιστες συνέπειες αποφεύχθηκε τυχαία στην περιοχή Γλυφάδα της Χαλκίδας, όταν φορτηγό εξετράπη της πορείας του και κατέληξε πάνω σε διερχόμενη αμαξοστοιχία με 130 επιβάτες.

Η σύγκρουση του φορτηγού με το τρένο ήταν σφοδρή, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα, πέραν τριών ελαφρά τραυματιών. Ωστόσο αν η σύγκρουση γινόταν ελάχιστα λεπτά νωρίτερα και υπό διαφορετικές συνθήκες τα αποτελέσματα θα ήταν επώδυνα.

Το φορτηγό κινούνταν στον περιφερειακό δρόμο της Χαλκίδας, όταν εξετράπη της πορείας του και έπεσε στις γραμμές του τρένου, με συνέπεια να συγκρουστεί με τη διερχόμενη αμαξοστοιχία 1551, η οποία κάλυπτε το δρομολόγιο Χαλκίδα-Αθήνα.

Από τη σύγκρουση, τρεις επιβάτες (δύο ανήλικοι, 12 και 16 ετών, και ένας ενήλικας, 59 ετών) τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Χαλκίδας. Οι υπόλοιποι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους και θα μεταφερθούν με λεωφορεία στην Αθήνα.

Στο σημείο προκλήθηκε αναστάτωση και καθυστερήσεις στο δρομολόγιο. Σύμφωνα με την Hellenic Train, η Πυροσβεστική συνέβαλε στην απομάκρυνση των 130 επιβατών του τρένου, ενώ παράλληλα δρομολογούνται λεωφορεία για την απομάκρυνσή τους.