ΚΚΕ: «Στο ίδιο έργο θεατές», της επιλεκτικής ανικανότητας του κράτους

Η Κ.Ο. Ξάνθης του ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά  της στους συγγενείς και τους οικείους των αδικοχαμένων του τροχαίου δυστυχήματος που συνέβη στη διασταύρωση του Μυρωδάτου καθώς επίσης και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Θεωρούμε πως αποτελεί πρόκληση η όλη συζήτηση που έχει αναπτυχθεί σε τοπικά ΜΜΕ από πολιτευτές που όλα τα προηγούμενα χρόνια είχαν ευθύνες διαχείρισης πραγμάτων είτε τοπικά είτε περιφερειακά είτε κεντρικά. Ας απολογηθούν λοιπόν γιατί στηρίζουν ψυχή τε και σώματι την αντιλαϊκή πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων από όλες τις κυβερνήσεις ενός επιλεκτικά ανίκανου αστικού κράτους.

Γιατί στηρίζουν την πολιτική που σε χρόνο dt και με διαδικασίες fast track ξεμπλοκάρουν επενδύσεις τύπου Ελληνικού για να θησαυρίζει η αστική τάξη της χώρας ( για αυτό και ο Λάτσης έδωσε συγχαρητήρια σε όλες τις κυβερνήσεις) αλλά όταν είναι για έργα που άπτονται των λαϊκών αναγκών, όπως είναι η ασφαλής μετακίνηση των ανθρώπων, τότε αντί να είναι πλήρως στελεχωμένες οι αρμόδιες υπηρεσίες μελέτης και εκτέλεσης των έργων, πρέπει να πάει η μελέτη σε ιδιώτες, να σπαταληθούν αρκετά χρόνια στις αντιπαραθέσεις των εταιρειών που θέλουν να πάρουν αυτές το κομμάτι της πίτας της κατασκευής, κ.ο.κ.

Γιατί όλοι τους στήριξαν και στηρίζουν την «απελευθέρωση» των μεταφορών, παρέδωσαν τους οδικούς άξονες στις εταιρίες που εκμεταλλεύονται τους αυτοκινητόδρομους και άφησαν στην τύχη του το επαρχιακό οδικό δίκτυο, προφανώς γιατί εδώ δεν υπάρχουν κέρδη με τη λογική του «κόστους – οφέλους», που βάζει μπροστά στα κέρδη σε δεύτερη μοίρα την ασφάλεια.

Το δίλημμα είναι ξεκάθαρο:  Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Για να πάψουν οι ευχές και να δρομολογηθούν ουσιαστικές λύσεις και στο ζήτημα της οδικής ασφάλειας απαιτείται η διεκδίκηση και η αγωνιστική κινητοποίηση του λαού της περιοχής. Να σταματήσουμε να πληρώνουμε με τις ζωές μας και τη σωματική μας ακεραιότητα την εγκληματική πολιτική κυβερνήσεων, δήμων και Περιφερειών.

Να πραγματοποιηθούν άμεσα οι αναγκαίες συντηρήσεις, τα αναγκαία έργα, η βελτίωση του οδικού φωτισμού και της σήμανσης σε όλους τους δρόμους. Να ανοίξουμε τον δρόμο μιας ριζικά διαφορετικής αντίληψης για την οδική ασφάλεια, που θα έχει στο επίκεντρο τη ζωή και την υγεία οδηγών και πεζών, χωρίς να τα βάζει όλα στο ζύγι του “κόστους – οφέλους”.

Με τη δημιουργία ενός αποκλειστικά δημόσιου φορέα κατασκευών που θα κατασκευάζει σύγχρονα, ποιοτικά και φθηνά έργα υποδομής για τις λαϊκές ανάγκες (δρόμους, κατοικίες, σχολεία, υγειονομικές μονάδες κ.λπ.), χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και με προστασία του περιβάλλοντος.

Τομεακή Επιτροπή Ξάνθης του ΚΚΕ