Ξεκίνησε εδώ και λίγες ημέρες ο καθαρισμός στο πάρκο κεραιών που φιλοξενούνται ραδιοφωνικοί, τηλεοπτικοί σταθμοί της Ξάνθης αλλά και κινητές τηλεφωνίες με σκοπό την προστασία των εγκαταστάσεων σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Μετά από αίτημα του Κοκκαλίδη Βασίλη ιδιοκτήτη ραδιοφωνικών σταθμών στον Δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό αρχικά και στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Τσάπαλη μετέπειτα, συνεργεία του Δήμου Ξάνθης σε συνεργασία με το Δασαρχείο, έκοψαν και καθάρισαν χόρτα και θάμνους στο πάρκο, έτσι ώστε σε περίπτωση φωτιάς να αποφευχθούν γεγονότα όπως αυτά που έλαβαν χώρα πέρυσι στην Αλεξανδρούπολη και κάηκαν χιλιάδες στρέμματα προκαλώντας τεράστιες ζημιές σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εγκαταστάσεις.

Γιάννης Τσάπαλης:” Δημιουργήσαμε αντιπυρική ζώνη περιμετρικά απο τις κεραίες”

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής προστασίας του Δήμου Ξάνθης Γιάννης Τσάπαλης μιλώντας στην xanthidaily.gr σημείωσε:

Δημιουργήσαμε μια ζώνη αντιπυρικής προστασίας περιμετρικά απο τα σπιτάκια που υπάρχουν εγκαταστάσεις με κεραίες. Καθαρίσαμε χόρτα και θάμνους σε συνεργασία με το Δασαρχείο Ξάνθης ενώ ανοίξαμε τον δρόμο που οδηγεί στο πάρκο κεραιών καθώς είχε πολλές “ανωμαλίες”και δυσκολευόταν πολύ ένα Ι.Χ να πλησιάσει το πάρκο.
Τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθούμε και πάλι το πάρκο για να ολοκληρώσουμε τον καθαρισμό με μηχανήματα του Δήμου Ξάνθης.