Άβουλοι, αδιάφοροι, ανίκανοι και κυνικοί. Κάντε τους να κρυφτούν

Μετά και την τελευταία καταστροφική πυρκαγιά, οι πολίτες, δεν πρέπει να μείνουν άπραγοι στις επόμενες εκλογές. Είναι αδιάφορο πλέον αν είναι μπλε, κόκκινοι ή ροζ, είναι όλοι ίδιοι.  Άβουλοι, αδιάφοροι, ανίκανοι και κυνικοί.  Πρέπει με την ψήφο τους οι πολίτες, να προστατέψουν τις ζωές και τις περιουσίες τους.

Πρέπει να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα στο πολιτικό σύστημα ότι δεν μπορεί πλέον να παίζει με τις ζωές των πολιτών ούτε και με το μέλλον των παιδιών τους.

Δεν είναι δυνατόν ο δήμαρχος να μην κάνει αντιπυρική ζώνη γύρω από τα χωριά της επικράτειάς του όσες τρικλοποδιές και αν βρίσκει από το δασαρχείο, την περιφέρεια και τα υπουργεία, για να μην καούν ζωντανοί οι συνδημότες, οι χωριανοί του.

Δεν μπορεί να μη νοιαστεί να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα για να μην πνιγούν οι συνδημότες και οι συγχωριανοί του.

Πρέπει να βρει τον τρόπο και την χρηματοδότηση. Είναι δικιά του ευθύνη να μην καούν και να μην πνιγούν οι συνδημότες του, οι συγχωριανοί του.

Στην προκειμένη περίπτωση της καταστροφής, το ψάρι δεν βρωμάει από το κεφάλι. Πολύ περισσότερο μάλιστα, που το ψάρι προωθεί συγκεκριμένα συμφέροντα από συγκεκριμένα λόμπι.

Δεν μπορεί ο δήμαρχος που είναι η αλυσίδα της άμεσης Δημοκρατίας να επιτρέπει να καίγονται τα σπίτια των συγχωριανών του.

Δεν επιτρέπεται η ζωή των συνδημοτών του να κρέμεται στο «112» που απλά την ευθύνη της προστασίας την μεταφέρει στις πλάτες των πολιτών που εκείνη την ώρα κινδυνεύει η ζωή τους και η περιουσία τους.

Δεν είναι δυνατόν να χτίζονται πολιτικές επάνω στο «112», την ώρα που λείπει ο σχεδιασμός, οι αντιπυρικές ζώνες και τα προσανάμματα δεξιά και αριστερά του δρόμου που προήλθαν από τον καθαρισμό των οικοπέδων.

Να θεωρήσουμε δεδομένο ότι φταίνε οι πολίτες είτε γιατί δεν καθάρισαν τα οικόπεδά τους ή τα καθάρισαν και με τα χόρτα δημιούργησαν εστίες πυρκαγιών. Όμως ποιος έχει την ευθύνη στα δάση; Ποιος έχει την ευθύνη να μεταφέρει τις εστίες φωτιάς σε ασφαλή σημείο; Ποιος θα απαντήσει για όλα αυτά;

Καλώς ή κακώς, η κυβέρνηση ρίχνει μερίδιο ευθύνης στους πολίτες και αυτοί θέλουν δεν θέλουν αναλαμβάνουν την ευθύνη, έστω και με πίεση, έστω και με την απειλή του προστίμου και ναι, οι πολίτες δεν έκαναν καλά την δουλειά τους. Το κράτος όμως; Που ήταν το κράτος; Κρυμμένο πίσω από το «112» και κάποιους εγκαταλειμμένους πυροσβέστες, να βάζουν την ψυχή τους για να σώσουν ζωές και περιουσίες των πολιτών που καίγεται το βιός τους, το μέλλον τους;

Δυστυχώς πλέον, έγινε συνείδηση στους πολίτες ότι κανένας πολιτικός οργανισμός μπλε, κόκκινος ή ροζ ποτισμένος με την αδιαφορία και τον κυνισμό που του δίνει η εξουσία, δεν πρόκειται να κάνει τίποτε για να προστατεύσει τις ζωές και τις περιουσίες του. Είναι όλοι ίδιοι.

Το μαχαίρι και το πεπόνι είναι πλέον στα χέρια των πολιτών. Οι ίδιοι πλέον πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν τις ζωές τους πίσω και ανεξάρτητα από τα μέσα ενημέρωσης που πιπιλίζουν το μυαλό των ψηφοφόρων, ανεξάρτητα από την εξαγορά ψήφων και συνειδήσεων, οι πολίτες στις επόμενες εκλογές, πρέπει να πάρουν τις ζωές τους πίσω. Πρέπει πλέον να ψηφίσουν σύμφωνα με αυτό που συμφέρει το σύνολο και όχι τις προσωπικές τους ανάγκες.

Επιτέλους, ας στείλουν το μήνυμα στο πολιτικό σύστημα ότι δεν παζαρεύουν πλέον τις ζωές τους.

Κακά τα ψέματα, αν το πολιτικό σύστημα μπλε κόκκινο ή ροζ, καταλάβει ότι χάνει την εξουσία, τότε και μόνο τότε, θα αρχίσει να σκέπτεται τους πολίτες και τις ανάγκες τους.

Ο χρόνος μέχρι τις επόμενες εκλογές είναι υπέρ αρκετός για να συνειδητοποιήσουν οι πολίτες ότι σε κάθε εκλογικό πανηγύρι, με την δική τους ψήφο, χώνουν οι ίδιοι, όλο και ποιο βαθιά στο κόκκαλο τους το μαχαίρι, ψηφίζοντας έτσι όπως ψήφιζαν. Δεν μπορεί, όλο και κάποιος καλός θα υπάρχει, ας τον ψηφίσουν και πριν αλωθεί, να ψηφίσουν άλλον. Έχουν οι πολίτες άπλετο χρόνο μπροστά τους για να αποφασίσουν αν θα παραδώσουν για μία ακόμη φορά τις ζωές τους σε χέρια αδιάφορα, απάνθρωπα, αλαζονικά και κυνικά.

Κάντε τους να κρυφτούν με την ψήφο σας από το προσκήνιο. Κάντε τους να κρυφτούν και να μην κάνουν άλλο κακό στην χώρα. Διώξτε τους.

Α.Π.