Παρουσίαση του συστήματος πρόσβασης στη θάλασσα ατόμων με προβλήματα όρασης από τον Δήμο Τοπείρου, στην Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Θράκης

 

Την δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να έχουν ασφαλή και αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα διασφαλίζει για 2η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Τοπείρου. Συγκεκριμένα έχουν εγκατασταθεί διατάξεις μπλε διαδρόμων με πλάτος κατάλληλο για την κίνηση των ΑΜΕΑ και σύστημα Seatruck στην παραλία Ερασμίου, καθώς και σύστημα υποβοήθησης για την κίνηση ατόμων με προβλήματα όρασης και πλωτό αμαξίδιο στην παραλία Μαγγάνων.

Την παραλία Μαγγάνων επισκέφθηκαν την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024 ο Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης κ. Μποζ Ερσίν συνοδευόμενος από την Κοινωνική Λειτουργό κ. Γκάνο Ιωάννα, στους οποίους έγινε παρουσίαση του συστήματος από την Αντιδήμαρχο Τοπείρου κ. Βαχαρέλη Σμαράγδα και τον Γενικό Γραμματέα Δήμου Τοπείρου κ. Παπασταυρινίδη Ηλία.

Στην συνάντηση προτάθηκαν παρεμβάσεις για την περαιτέρω βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών, ώστε να κάνουμε πιο εύκολη την καθημερινότητα των συμπολιτών μας παρέχοντας την καλύτερη δυνατή φιλοξενία, για να μπορούν όλοι χωρίς διακρίσεις να χαίρονται και να απολαμβάνουν ανεμπόδιστα το κολύμπι.

Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι πολύ σημαντική η συμβολή των τοπικών επιχειρήσεων και των ναυαγοσωστών για την ενημέρωση του κοινού και τον τρόπο λειτουργίας των συγκεκριμένων συστημάτων.

Παράλληλα, ο Δήμος Τοπείρου έχει υποβάλει πρόταση προϋπολογισμού 140.000 ευρώ περίπου στο Πρόγραμμα Κρατικής Ενίσχυσης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με τίτλο «Βελτίωση και Τροποποίηση της Προσβασιμότητας στις Ελληνικές Παραλίες» με σκοπό την τοποθέτηση επιπλέον συστημάτων για την βελτίωση πρόσβασης των ΑΜΕΑ στις παραλίες του Δήμου μας.