Πατέρας Αναστάσιος Τσερπίδης: Πρώτα η εκκλησία, η οικογένεια  και μετά η μουσική

Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους παραθεριστές και τους επισκέπτες του ΚΑΑΥ Κεραμωτής την βραδιά του fulmoom όπου ο dj Τassos, έδωσε τα ρέστα του και ξεσήκωσε όλον τον κόσμο με φόντο το ολόγιομο φεγγάρι όπου χόρεψε και διασκέδασε με την ψυχή του στα ακούσματα της δεκαετίας του 80 και του 90, Ελληνικούς Χορούς και ακούσματα της παράδοσης…

Στήνει τον εξοπλισμό του, όπου του ζητηθεί και αφιλοκερδώς προσφέρει αγαπημένες μουσικές επιλογές σε μικρές παρέες, σε εκδρομές, σε γάμους και βαπτίσεις. Με μεγάλη χαρά μοιράζετε αγαπημένους δίσκους βινυλίου με το “κοινό” του και ό,τι δεν βρίσκει στη δική του συλλογή, το έχει σίγουρα “φορτωμένο” στον υπολογιστή του.

 

Ο πατέρας Αναστάσιος Τσερπίδης, είναι ιερέας στην ενορία της Νέα Αμυσσού της Ξάνθης, εκτός από την μεγάλη του αγάπη για την εκκλησία έχει και μια ξεχωριστή, ιδιαίτερη σχέση με την μουσική, που ξεκινά από πολύ παλιά, από το 1986.

Η ημέρα ήταν αφιερωμένη από το πρωί στα παιδιά και στον κόσμο. Ξεκίνησε από το πρωί για τους μικρούς φίλους και το βράδυ είχε σειρά ένα Disko Party για τους μεγάλους όπου κατά κοινή ομολογία – είμαστε παρόντες – το απόλαυσαν δεόντως. Οι μουσικές των περασμένων δεκαετιών, τα ποντιακά, τα Θρακιώτικα, τα δημοτικά  και τα λαϊκά τραγούδια δεν άφησαν κανέναν ασυγκίνητο και ήταν πολλοί αυτοί που στροβιλίστηκαν στους ήχους, τους ρυθμούς και τους στοίχους των Ελληνικών τραγουδιών. «Δεν βλέπω κάτι αρνητικό, βλέπω καλά στοιχεία και είναι μία προσφορά από μένα προς τον κόσμο. Είμαι γνώστης της μουσικής εδώ και πολλά χρόνια. Ασχολούμαι με βυνίλιο πολύ, δείγμα της αγάπης μου για την μουσική και αυτή η θετική επικοινωνία με τον κόσμο, έχει σαν αποτέλεσμα η εκκλησία να είναι πάντα γεμάτη. Με αυτόν τον τρόπο ήρθα πάρα πολύ κοντά στον κόσμο. Έρχονται πολλοί νέοι στην εκκλησία. Δίνω αυτά τα λίγα που μπορώ και εισπράττω αγάπη από τον κόσμο».

Αυτή ήταν η ολιγόλεπτη συζήτηση που είχαμε με τον πατέρα Αναστάσιο ο οποίος δίνει μέσω της αγάπης του για την μουσική και εισπράττει αγάπη από τον κόσμο. Εκτός από την αγάπη και τον σεβασμό, ο πατέρας Αναστάσιος, στηρίζει όπως μπορεί αδύναμους συμπολίτες μας αφιλοκερδώς για να σημειώσει λέγοντας. «Πρώτα η εκκλησία, η οικογένεια και μετά η μουσική. Άλλωστε δεν γίνονται όλα με τα χρήματα».

Τέλος ακολούθησε μία βραδιά γεμάτη μουσική και μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο Διοικητής του Δ΄Σ.Σ. Αντιστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος, τίμησε τον πατέρα Αναστάσιο με την τιμητική πλακέτα του Σώματος.