Διαγωνισμός: “Τοπολατρεία – Φωτογραφίζοντας τον αγαπημένο σας τόπο”

 

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συμπεριλαμβανομένου του Δήμου Ξάνθης, διοργανώνει διαγωνισμό με τίτλο “Τοπολατρεία – Φωτογραφίζοντας τον αγαπημένο σας τόπο”.

Μέσω τριών φωτογραφιών, προσκαλείστε να αναδείξετε με ξεχωριστό τρόπο τον τόπο μας, πείθοντας την κριτική επιτροπή για την αξία και την ομορφιά της πρότασής σας. Εάν καταφέρετε να το επιτύχετε, έχετε μεγάλες πιθανότητες να αναδειχθείτε νικητές του διαγωνισμού.

Οι φωτογραφίες πρέπει να υποβληθούν σε ψηφιακό φάκελο, με τουλάχιστον μία από αυτές να παρουσιάζει ένα χαρακτηριστικό στοιχείο του τόπου. Σημειώνεται ότι, βάσει της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων, δεν επιτρέπεται η απεικόνιση προσώπων.

Τα κριτήρια αξιολόγησης περιλαμβάνουν: Πρωτοτυπία, Χειρισμός θέματος, Αισθητική και Συναίσθημα. Οι φωτογραφίες πρέπει να συνοδεύονται από λεζάντα που θα αναφέρει την τοποθεσία λήψης τους (π.χ. Παλιά Πόλη Ξάνθης). Όλες οι φωτογραφίες της κάθε πρότασης πρέπει να αφορούν έναν συγκεκριμένο τόπο.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις συμμετοχές τους έως τις 30 Απριλίου 2025, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες:

https://senariografoi.gr/gr/news/stories/2111/