Για μη ορθή και ανέντιμη πολιτική συμπεριφορά ή πονηριά, κατηγορεί τον Περιφερειάρχη ο Μ. Αμοιρίδης.

 

Με αφορμή την ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Χ. Τοψίδη αναφορικά με το έργο το έργο ‘’ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΔΙΑΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΚΟΜΒΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ’’ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΌ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ, προϋπολογισμού 4.200.000 εκ ευρώ με το ΦΠΑ,  όπου εντάχθηκε στον προγραμματισμό της περιφέρειας, μελετήθηκε έγινε ο διαγωνισμός και ανατέθηκε σε ανάδοχο εκτέλεσης, ο πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος και αντιπεριφερειάρχης υποδομών επί διοίκησης Χ. Μέτιου, αποκαλεί τον Περιφερειάρχη περίπου πολιτικά ανέντιμο ή στην καλύτερη περίπτωση πονηρό αφού με μία μικρή παρέμβαση του κ. Τοψίδης προσπορίζεται το έργο το οποίο ο ίδιος ο Χ. Μέτιος και οι συνεργάτες του προγραμμάτισαν, μελέτησαν και έκαναν τον διαγωνισμό και ακολούθως, σύμφωνα πάντοτε με τον Μ. Αμοιρίδη, ο Χ. Τοψίδης, στην ουσία τοποθέτησε δύο επιβλέποντες μηχανικούς με κόστος 80.000 ευρώ για την εκτέλεση του έργου.

 

Αν όλα όσο αναφέρει ο Μ. Αμοιρίδης στην ανακοίνωσή του αληθεύουν, τότε ο Χ. Τοψίδης είναι ηθικά υπόλογος απέναντι στους πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας διότι καπηλεύεται την προσπάθεια του προηγουμένου Περιφερειάρχη με σκοπό να τους παραπλανήσει παρουσιάζοντας ως δικό του ένα έργο που αποφασίστηκε και ήταν έτοιμο να υλοποιηθεί.

Ποιο συγκεκριμένα ο Μ. Αμοιρίδης αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

 

Πως λέγεται η πράξη και πως λέγεσαι εσύ, όταν θέλεις να παραπλανήσεις τον κόσμο και να πάρεις εύσημα για κάτι που άλλοι δούλεψαν για αυτό;

Πρότυπες οι διαβάσεις αλλά όχι πρότυπο πολιτικής συμπεριφοράς η σχετική ανακοίνωση της περιφέρειας ΑΜΘ σχετικά με τη διαμόρφωση πρότυπων διαβάσεων σε κόμβους της περιφέρειας ΑΜΘ και τη σύμβαση που υπέγραψε με την αναπτυξιακή εταιρεία της περιφέρειας. Προσπαθεί να εμφανίσει ότι η περιφέρεια και η αναπτυξιακή εταιρεία της ξεκινάνε κάτι σημαντικό αποσιωπώντας την πραγματική κατάσταση.

 

Η πραγματικότητα, που τη γνωρίζω καλά ως πρώην αντιπεριφερειάρχης υποδομών, είναι ότι το έργο ‘’ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΔΙΑΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΚΟΜΒΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ’’ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΌ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ, προϋπολογισμού 4.200.000 εκ ευρώ με το ΦΠΑεντάχθηκε στον προγραμματισμό της περιφέρειας, μελετήθηκε έγινε ο διαγωνισμός και ανατέθηκε σε ανάδοχο εκτέλεσης των σχετικών εργασιών με την υπογραφής σύμβασης κατασκευής του έργου την 29η Δεκεμβρίου 2023, δηλαδή επί διοίκησης Χρήστου Μέτιου.

 

Αυτό το κάναμε γιατί: Έχει παρατηρηθεί ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ατυχημάτων στους δρόμους προκαλούνται από ανθρώπινο λάθος και τα περισσότερα ατυχήματα στα οποία εμπλέκεται πεζός συμβαίνουν λόγω της κακής ποιότητας υποδομής των διαβάσεων. Το Σύστημα Έξυπνης Διάβασης Πεζών, είναι ένα πρωτοποριακό σύστημα, το οποίο εξασφαλίζει την ασφαλή διέλευση των πεζών στην περιοχή παρέμβασης. Μία σημαντικότατη για την ασφάλεια των πολιτών πρωτοβουλία για την οποία δούλεψαν στελέχη της περιφέρειας και πρώην συνάδελφοι περιφερειακοί σύμβουλοι σε όλη την ΠΑΜΘ.

 

Τι έκαναν προχθές στην ΠΑΜΘ; Για την επίβλεψη του έργου ανάθεσαν στην αναπτυξιακή εταιρεία της περιφέρειας με 80.000 ευρώ να βρει ένα – δυο μηχανικούς να την αναλάβουν. Αυτό υπέγραψαν. Αλλά έτσι όπως το δημοσιοποίησαν άλλα άφησαν να εννοηθούν. Δεν είναι ορθή συμπεριφορά η πονηριά και μπορεί να επενδύουν στο ότι ο κόσμος να ξεχνάει ή μπορεί να μην θυμάται τα πάντα, όμως στο τέλος της ημέρας όλοι κρινόμαστε και τίποτα δεν μπορεί να μείνει κρυφό και εγώ μπορεί να θέλω να μην ασχολούμαι μιας και δεν είμαι εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος, όμως δεν μπορώ να αφήνω να παραπλανούν γλυκά την κοινωνία και φυσικά να προσπαθούν να καπηλευτούν δουλειά άλλων.

 

Σημαντικό λοιπόν το έργο 4,2 εκ ευρώ με τις πρότυπες διαβάσεις, έκανε ορθά ο Χρήστος Μέτιος που δούλεψε μαζί με τα στελέχη της ΠΑΜΘ και τους περιφερειακούς του συμβούλους και το έφερε στο σημείο της υλοποίησης προς όφελος των πολιτών. Μπράβο και σε αυτούς που θα δαπανήσουν 80.000 ευρώ για να προσλάβουν 2 επιβλέποντες μηχανικούς να παρακολουθούν το έργο.

 

Ξάνθη 23 Αυγ 2024

Με εκτίμηση

Μιχάλης Αμοιρίδης

 

ΥΓ σχετική μου ανάρτηση πριν ένα χρόνο : https://www.facebook.com/share/p/jt2KZTbqwpM6RwTo/