Το κράτος, αν δεν καίει τους πολίτες, δεν τους πνίγει, θα τους σκοτώνει με τα τραίνα

Η είδηση σχεδόν καθημερινή, μία συμπολίτης μας κομματιάστηκε από το τραίνο γιατί πέρασε κάθετα τις γραμμές του τραίνου, κάπου στην Ν. Μαγνησία στην Θεσσαλονίκη. Ήταν 69 χρονών και ο ΟΣΕ; Το κράτος; Ο δήμος; Δεν φρόντισαν να φτείαξουν μία διάβαση υπόγεια ή υπέργεια για να μπορούν οι πολίτες να περνούν από την μία πλευρά των σιδηροδρομικών γραμμών στην άλλη με ασφάλεια.

Θα πει κάποιος, μα είναι δυνατόν, μπροστά σε κάθε πόρτα συμπολίτη μας να βάλλει και από  μία υπόγεια ή υπέργεια διάβαση για να περνούν οι πολίτες σε κατοικημένες περιοχές από την μία πλευρά των γραμμών του τραίνου – εννοείται όπου υπάρχει τραίνο γιατί στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη είναι ανύπαρκτο και είναι λογικό όταν Περιφέρειες και Δήμοι χαλάν χιλιάδες χιλιάδων ευρώ για γιορτές και πανηγύρια … πώς να περισσέψουν για να κάνουν μία υπόγεια ή υπέργεια διάβαση για να μην κινδυνεύουν οι πολίτες να τους κόψει το τραίνο – όπως την άτυχη 69χρονη στην Ν. Μαγνησία της Θεσσαλονίκης.

Μάλλον μία γέφυρα από την μία πλευρά της σιδηροδρομικής γραμμής – όπου αυτή υπάρχει – κοστίζει περισσότερο από την ζωή της 69χρονης και γενικά την ζωή κάθε πολίτη που με τον οβολό του συντηρεί τέρατα όπως ο ΟΣΕ για να του αφαιρούν αργά αλλά σταθερά την ζωή.

Α.Π.