Αναστάσιος Ταρενίδης: Έστειλα επιστολές σε συνδαιτημόνες μου στην Βουλγαρία-  Μεταφράσαμε το πρόγραμμα και στα Βουλγάρικα

Σύσσωμη πλέον η δημοτική αρχή. προσπαθεί να κερδίσει το στοίχημα της τουριστικής επισκεψιμότητας στην Ξάνθη, λόγω των γιορτών παλιάς πόλης, αφήνοντας την σχετική παρακαταθήκη για το μέλλον.

Σε στενή συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού η Αντιδημαρχία Αθλητισμού – Τουρισμού με το μεγαλύτερο βάρος της αξιοποίησης του θεσμού προς όφελος της πόλης να πέφτει στις πλάτες του Αντιδημάρχου Αναστάσιου Ταρενίδη, έχει σημάνει ήδη συναγερμός για να προστεθεί το επόμενο χρονικό διάστημα στον χάρτη της τουριστικής προβολής που έχει αναλάβει ο ίδιος.

Είναι γεγονός πώς είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τον αντιδήμαρχο Αναστάσιο Ταρενίδη ο οποίος αντιλαμβανόμενος το βάρος που του αναλογεί, προγραμματίζει τις αντίστοιχες προβολές στις γειτονικές χώρες Βουλγαρία και Τουρκία για την αύξηση της προσέλευσης και λόγω αυτού του πολιτιστικού γεγονότος για την αύξηση των επισκεπτών το 2025.

Προσπάθεια ενίσχυσης της επισκεψιμότητας και από το την Αντιδημαρχία  Αθλητισμού – τουρισμού του δήμου Ξάνθης και προσωπικά του Αντιδημάρχου Αθλητισμού – Τουρισμού Αναστάσιου Ταρενίδη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, λόγω των σπουδών του στην Βουλγαρία και των εκεί γνωριμιών του, ήδη έγιναν οι σχετικές επαφές με τα εκεί τουριστικά γραφεία για να αυξηθεί η επισκεψιμότητα από την γειτονική Βουλγαρία.

Ο Αναστάσιος Ταρενίδης, δεν έμεινε μόνο στις επαφές του με τα τουριστικά γραφεία, αλλά έστειλε το πρόγραμμα γιορτών παλιάς πόλης, που είναι μεταφρασμένο στα Βουλγάρικα σε συνδαιτημόνες του από τα χρόνια της φοιτητικής του ζωής.

Ξεδιπλώνοντας τις σκέψεις του για την τουριστική αξιοποίηση των γιορτών παλιάς πόλης για τον Σεπτέμβριο του 2025, οργανώνει την σύνθεση  ενός άλμπουμ δραστηριοτήτων των γιορτών παλιάς πόλης όπου και θα το χρησιμοποιεί όταν ο δήμος συμμετέχει σε διάφορες τουριστικές  αποστολές στο εξωτερικό, με σκοπό την προσέλκυση, όσο των δυνατόν περισσοτέρων επισκεπτών. Το ίδιο προτίθεται να κάνει και για τις Θρακικές Λαογραφικές γιορτές σημειώνοντας ότι οι γιορτές παλιάς πόλης και οι Θρακικές Λαογραφικές γιορτές είναι δύο τουριστικά προϊόντα της πόλης που πρέπει εν παντί τρόπο να αξιοποιηθούν, προκειμένου να ενισχυθεί η επισκεψιμότητα στην πόλη μας.

Συνεχίζει αυτός και οι συνεργάτες του και σε στενή συνεργασία με το κέντρο πολιτισμού την προβολή μέσω του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης την προβολή των γιορτών παλιά πόλης και σε αυτά τα πλαίσια παραχώρησε το Παλιό Δημαρχείο στο Κέντρο Πολιτισμού, προκειμένου να φιλοξενήσει τις ανάλογες δράσεις του.

 

ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ
ΦΑΡΕΤΡΑ ΤΟΥ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΤΑΡΕΝΙΔΗ

Πλέον ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, μετά και τις γιορτές παλιάς πόλης θα έχει στην φαρέτρα του υλικό για να το προβάλλει και να πείσει τους Βουλγάρους επισκέπτες, μιας και εκεί βρίσκονται συνδαιτυμόνες από τα φοιτητικά του χρόνια, ένα πολύ καλό συν στην προσπάθειά του να αναδείξει την πόλη και να αυξήσει την επισκεψιμότητά της με δεδομένη την γρήγορη εμπειρία των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών, άλλο ένα δυνατό όπλο στα χέρια του κ. Ταρενίδη, φυσιολογικά τον Σεπτέμβριο του 2025 και την Άνοιξη με το καρναβάλι ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Τουρισμού, θα έχει την δυνατότητα να «πουλήσει» αυτό το τουριστικό προϊόν.


Η στήριξη του δημάρχου Στράτου Κοντού είναι δεδομένη, η διάθεση του Αναστάσιου Ταρενίδη να στηρίξει την πόλη του είναι δεδομένη.


Άρα Εφόσον υπάρχει η πολιτική βούληση και από τους δύο άνδρες, εκτιμούμε ότι το κονδύλι προβολής της πόλης θα βρεθεί.