Αναβάθμιση του Συστήματος φωτισμού με την  Εγκατάσταση νέων υπερσύγχρονων, πράσινης τεχνολογίας φωτιστικών σωμάτων τύπου Led σε ολόκληρη την γεωγραφική επικράτεια του Δήμου Αβδήρων ”

 

 

Την Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024 ο Δήμαρχος Αβδήρων Γεώργιος Τσιτιρίδης και ο Νόμιμος εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας “DASTERISYSTEMSA.E.” κ. Γιάννης Δαστερίδης, υπέγραψαν τη σύμβαση υλοποίησης του έργου με τίτλο : “ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΤΥΠΟΥ LED ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ ΤΥΠΟΥ LED  ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΩΤΙΣΜΟ ”.

Η συγκεκριμένη επένδυση του Δήμου περιλαμβάνει την αντικατάσταση 5.822 φωτιστικών σημείων, με την εγκατάσταση σε πλήρη λειτουργία 5.822 νέων υπερσύγχρονων φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων τύπου Led, συμπεριλαμβανομένης της 10ετούς εγγύησης/συντήρησης καλής λειτουργίας από τον Ανάδοχο, τα οποία φέρουν ήδη, προεγκατάσταση ασύρματης διασύνδεσης μεταξύ τους, για χρήση συστήματος απομακρυσμένης διαχείρισης φωτισμού στο πλαίσιο των “SMART CITIES”.Η συγκεκριμένη επένδυση προϋπολογισμού 1.349.835 ευρώ άνευ ΦΠΑ θα εξασφαλίσει την αναβάθμιση του φωτισμού με ομοιογένεια στις φωτιστικές ανάγκες του Δήμου σε πλήρη εναρμόνιση με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και κανονισμούς, παρέχοντας στον Δήμο βελτίωση του Περιβαλλοντικού Αποτυπώματος (Μείωση Εκπομπών Ρύπων CO2) και εγγυημένη εξοικονόμηση ενέργειας και οικονομικών πόρων ύψους άνω του 50%.

 

Ο Δήμαρχος Αβδήρων και η Δημοτική Αρχή προχωρά στην υλοποίηση ενός αναπτυξιακού έργου υποδομής το οποίο θα απολαμβάνουν οι πολίτες για τις επόμενες δεκαετίες. Με το συγκεκριμένο έργο αναβαθμίζουμε ποιοτικά και αισθητικά το φωτιστικό δίκτυο του Δήμου σε όλη την γεωγραφική του έκταση, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής, καθώς και το αίσθημα της ασφάλειας των δημοτών. Η συγκεκριμένη επένδυση θα εξασφαλίσει στους δημότες ποιοτικά αναβαθμισμένο φωτιστικό αποτέλεσμα, παρέχοντας παράλληλα στον Δήμο βελτίωση του Περιβαλλοντικού του Αποτυπώματος (Μείωση Εκπομπών Ρύπων CO2) και εγγυημένη εξοικονόμηση ενέργειας.

Η Διοίκηση του Δήμου, έχοντας πάντα ως γνώμονα το συμφέρον των δημοτών, προχωρά στην υλοποίηση της επένδυσης αντικατάστασης φωτισμού, εφαρμόζοντας ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, με μόχλευση του κόστους υλοποίησης της Προμήθειας – Εγκατάστασης και 10ετους εγγυημένης λειτουργίας όλου του φωτιστικού εξοπλισμού από τον ιδιωτικό τομέα (πλήρη χρηματοδότηση της επένδυσης από τον Ανάδοχο). Με την 12/2024 Πράξη προσυμβατικού ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εγκρίθηκε η υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση της καινοτόμου αυτοχρηματοδοτούμενης επένδυσης Προμήθειας αντικατάστασης/αναβάθμισης του παλαιού φωτιστικού εξοπλισμού, με αποπληρωμή της Αναδόχου εταιρίας σε χρονικό διάστημα 7ετίας από το ενεργειακό όφελος και τον μηδενισμό του κόστους συντήρησης που προκύπτει υπέρ του Δήμου.