Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την έναρξη της 33ης περιόδου των Γιορτών Παλιάς Πόλης στην Ξάνθη, πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη της οργανωτικής επιτροπής στο Δημαρχείο Ξάνθης, παρουσία του Δημάρχου κ. Στράτου Κοντού. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και εθελοντικές ομάδες διάσωσης όπως ο Ερυθρός Σταυρός και η ΟΔΙΑΚ.

Παρόντες ήταν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Μιχαήλ Τσέπελης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Αδέσποτων Ζώων και Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού, κ. Αθανάσιος Χατζηαντωνίου και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωάννης Τσάπαλης. Επίκεντρο της συζήτησης αποτέλεσε η προετοιμασία και η λήψη των απαραίτητων μέτρων για την ασφαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων, με έμφαση στη διασφάλιση της δημόσιας τάξης και την προστασία των πολιτών.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το σχέδιο εκκένωσης της Παλιάς Πόλης κατά τη διάρκεια των γιορτών, ένα σχέδιο που αποσκοπεί στην άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση ενδεχόμενων έκτακτων καταστάσεων και στο οποίο μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση, στον σύνδεσμο:  https://tinyurl.com/xartis-ekkenosis-giortes2024

Η διοργάνωση των Γιορτών Παλιάς Πόλης αποτελεί ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για την Ξάνθη και απαιτεί την άρτια συνεργασία και τον συντονισμό όλων των αρμόδιων φορέων και υπηρεσιών. Με τις απαραίτητες προετοιμασίες σε εξέλιξη, στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι οι δημότες και οι επισκέπτες θα απολαύσουν τις εκδηλώσεις με ασφάλεια και ανεμπόδιστη διάθεση.