Σάββας Μελισσόπουλος. Είμαστε αντίθετοι για την κατάργηση του τμήματος από το οργανόγραμμα της ΔΕΥΑΞ

Είναι δεδομένη η σπουδαιότητα της ΔΕΥΑΞ λόγω της προ των πυλών διαφαινόμενης λειψυδρίας και η διοίκηση, παρόλο που δεν στάθηκε δυνατό να επικοινωνήσουμε με τον πρόεδρο Γιάννη Ζερενίδη, ο οποίος προφανώς λειτουργεί στα πλαίσια του προ λαμβάνειν, παρά του θεραπεύει ν, πέρασε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής επιχείρησης την ανάθεση σε ιδιώτη της καταμέτρησης των υδρομέτρων καθώς και την κατάργηση του σχετικού τμήματος του οργανογράμματος της Δημοτικής Επιχείρησης κάτι που όπως φάνηκε βρήκε αντίθετη την αντιπολίτευση και ποιο συγκεκριμένα τον επικεφαλής των «ΜΠΡΟΣΤΑ» Σ. Μελισσόπουλο, ο οποίος επιμένει πώς είναι καλό να μην καταργηθεί το τμήμα από το οργανόγραμμα της ΔΕΥΑΞ, μήπως κάποια στιγμή το Υπουργείο προκηρύξει θέσεις για την κάλυψη των κενών θέσεων σε προσωπικό και αυτή η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο προκάλεσε εντάσεις με τον Γ. Ζερενίδη να φέρνει την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για κατάργηση του τμήματος από το οργανόγραμμα στο Δ.Σ. , ζητώντας η αντιπολίτευση εξηγήσεις για ποιο λόγο υφίσταται μία απόφαση που στερεί από την Ξάνθη μελλοντικές θέσεις εργασίας.
Το θέμα της κατάργησης πέρασε κατά πλειοψηφία και οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ενέκριναν την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΞ για την ανάθεση της καταμέτρησης των υδρομέτρων, όπως άλλωστε γινόταν τόσα χρόνια σε ιδιωτική εταιρεία.
Ποιο συγκεκριμένα ο Σ. Μελισσόπουλος ανέφερε σε τηλεφωνική μας επικοινωνία. «Εμείς στα πλαίσια μια καλής συνεργασίας, είπαμε να δώσει την καταμετρήσεων σε ιδιώτη εφόσον δεν έχει προσωπικό. Μετά όμως, ήρθε στο Δ.Σ. με μία απόφαση να καταργήσει από τον Εσωτερικό Οργανισμό λειτουργίας της ΔΕΥΑΞ το αντίστοιχο τμήμα των καταμετρητών από την στιγμή που ο νόμος επιτρέπει εφόσον δεν έχεις προσωπικό, αλλά δεν είναι υποχρέωση να καταργήσεις και το αντίστοιχο τμήμα».
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ