Γεώργιος Χατζηθεοφάνους: Απαντήστε κύριε Γεραπετρίτη

Με ανάρτηση του ο ε.α. Αξιωματικός, απόφοιτος της ΣΣΕ και του ΑΠΘ συγγραφέας, με αφορμή το δημοσίευμα του capital.gr που φιλοξενεί τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ κ. Γεραπετρίτη, με ανάρτηση του  θέτει ευθείες ερωτήσεις προς τον υπουργό ο οποίος «στρογγύλεψε» κατά την άποψη του για το τι συζητήθηκε με τον ομόλογο του της Τουρκίας.

Ποιο συγκεκριμένα ο κ. Χατζηθεοφάνους θέτει τα εξής ερωτήματα προς τον Έλληνα ΥΠΕΞ.

 

κ. Γεραπετριτη α) στείλατε notification  στην Τουρκία για τις ενέργειες του Ιταλικού ερευνητικού στην Κασσο, ναι ή όχι; Διότι αν στείλατε, αυτό σημαίνει αναγνώριση Τουρκικών δικαιωμάτων στην οριοθετημένη με την Αίγυπτο ΑΟΖ κι άρα  αναγνώριση του Τουρκολυβικου συμφώνου από το οποίο προκύπτουν τα τουρκικά δικαιώματα στην περιοχή εκείνη.

β) Με ποιο τρόπο έγινε αποκλιμάκωση από την στιγμή που η Τουρκία έστειλε όλη αυτή την ναυτική δύναμη (6 φρεγάτες είναι ισχυρή πολεμικη δύναμη) στην περιοχή; Τι συμφωνία υπήρξε;

γ) Είναι αλήθεια ότι ο Ιταλός καπετάνιος ενημέρωνε τον Κυβερνήτη της Τουρκικής Φρεγάτας για τις ενέργειες που έκανε; Ναι ή Όχι; Διότι αν το ενημέρωνε σημαίνει αναγνώριση του Τουρκολυβικου συμφώνου. Απαντήστε στα ερωτήματα αυτά για να κλείσει η κουβέντα. Όσα αναφέρετε στη δήλωση είναι γενικόλογα που δεν δίνουν σαφείς απαντήσεις.