ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ


Ακυρώθηκε το Εμπορικό Φεστιβάλ «Ξάνθη 2024»

Με επίσημη ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο της Ξάνθης γνωρίζει στα μέλη του ότι το Εμπορικό Φεστιβάλ ΞΑΝΘΗ» που γινόταν κάθε χρόνο την περίοδο των Γιορτών Παλιάς Πόλης, φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί.

Στο παρασκήνιο ακούστηκαν πολλά για την ακύρωση αυτής της έκθεσης όμως, η εξήγηση που δίνει το Επιμελητήριο, σχετικά με την μη συμμετοχή των επιχειρήσεων στον θεσμό σίγουρα δεν είναι αρκετή. Ίσως θα έπρεπε να γίνει και κάτι άλλο που δεν έγινε με αποτέλεσμα αυτήν την μεγάλη επισκεψιμότητα λόγω των γιορτών παλιάς πόλης, η επιχειρήσεις που δεν ανήκουν στον κλάδο της εστίασης να μην καρπωθούν τα οφέλη.

Ίσως έπρεπε να γίνει κάτι άλλο για να μην χαθεί αυτή η ευκαιρία προβολής των τοπικών επιχειρήσεων.

 

Κατόπιν ομόφωνης απόφασης της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Ξάνθης, το Εμπορικό Φεστιβάλ «ΞΑΝΘΗ 2024» δεν θα πραγματοποιηθεί.

Τα μέλη της Δ.Ε. έλαβαν τη συγκεκριμένη απόφαση λαμβάνοντας υπόψη των αριθμό των επιχειρήσεων που δήλωσαν συμμετοχή, που δυστυχώς δεν επέτρεπε τη διεξαγωγή του Εμπορικού Φεστιβάλ, παρόλο που το Επιμελητήριο Ξάνθης έδινε την ευκαιρία στις παραγωγικές επιχειρήσεις – μέλη του να προβάλλουν τα προϊόντα τους χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ξάνθης αποφάσισε να αιτηθεί στο Δήμο Ξάνθης, να εντάξει την οδό Πανεπιστημίου σε κανονιστική απόφαση, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα παραχώρησης για τη διεξαγωγή ανάλογων εκδηλώσεων στο μέλλον, δεδομένου ότι βρίσκεται στο επίκεντρο των Γιορτών Παλιάς Πόλης, με γνώμονα να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η επισκεψιμότητα προς όφελος του θεσμού, των πολιτιστικών συλλόγων και βεβαίως των επιχειρήσεων και της οικονομίας του τόπου μας.