Δήμος Ξάνθης: Βασική προτεραιότητα η εκπαίδευση

 

Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ξάνθης  Στρατός Κοντός, συνοδευόμενος, από την Αντιδήμαρχο Παιδείας Ελένη Γιάνναρου, στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης  όπου συναντήθηκαν με τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης κα Στυλιανίδου Ευμορφία, και στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου συναντήθηκαν με τη Διευθύντρια κα. Σιδηροπούλου Μάλαμα.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, που πραγματοποιήθηκαν σε κλίμα αρμονικής συνεργασίας, συζητήθηκαν οι προοπτικές για την ομαλή έναρξη και λειτουργία της νέας σχολικής χρονιάς. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη διασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών στα σχολικά κτίρια, στην υποστήριξη του ανθρώπινου δυναμικού και στην ενίσχυση των τεχνολογικών υποδομών.

Τονίστηκε η σημασία της αγαστής συνεργασίας μεταξύ της τοπικής αυτοδιοίκησης και των εκπαιδευτικών αρχών, με στόχο την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης σε όλα τα παιδιά του Δήμου. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως φυσικό πεδίο σύνθεσης των τοπικών δυνάμεων, επιδιώκει τη διαρκή βελτίωση των συνθηκών μάθησης και τη διασφάλιση μιας σχολικής χρονιάς χωρίς προβλήματα.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την κοινή δέσμευση για συνεχή συνεργασία και υποστήριξη στις προσπάθειες που καταβάλλονται από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης, προκειμένου να επιλυθούν χρονίζοντα ζητήματα και να προχωρήσει η περιοχή μας στα απαραίτητα βήματα προς το μέλλον.