Περιφερειακός Ξάνθης έρμαιο των … Θα

4 ΧΡΟΝΙΑ Η ΔΕΥΑ ΑΒΔΗΡΩΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΟΝ ΜΕΤΙΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΘΑ… ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΛΛΑ …

Ο ΔΕ ΤΟΨΙΔΗΣ, ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ … ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΛΛΑ, ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ

Κινδυνεύει με καθίζηση ο Περιφερειακός Ξάνθης. Το γνωρίζει η κ.  Μπρίκα; Τι λέει ο πολυπράγμων κ. Χατζηγγενέ;

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, εδώ και 5 χρόνια, μία πολύ σοβαρή βλάβη στο κεντρικό δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑ Αβδήρων, κινδυνεύει να γκρεμίσει τον περιφερειακό δρόμο της πόλης, στο ύψος του Ζυγού με ότι αυτό συνεπάγεται για τον πολύ σημαντικό αυτό δρόμο που κόστισε χρήμα και κινδυνεύουν να βρεθούν στο κενό οι διερχόμενοι οδηγοί αυτοκινήτων, αν την κρίσιμη στιγμή, βρεθούν στο κρίσιμο σημείο.

ΟΛΑ ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ

Όταν ο Περιφερειακός δρόμος σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε,  κανένας δεν έλαβε υπόψη τον κεντρικό αγωγό ύδρευσης της ΔΕΥΑ, που ο δρόμος πέρασε από πάνω.

Η διατομή του είναι τεράστια και κανένας μελετητής δεν πρόβλεψε την περίπτωση να εμφανισθεί βλάβη και να χρειαστεί να κοπή ο περιφερειακός δρόμος για την αποκατάσταση της.

Θα μπορούσε ο μελετητής ή ο εργολάβος να εγκιβωτιση το κεντρικό δίκτυο για να προστατεύσει και τον δρόμο αλλά και να αποκατασταθεί η βλάβη αν χρειαστεί, και που χρειάστηκε εδώ και πέντε χρόνια να γίνει παρέμβαση των τεχνικών της ΔΕΥΑ αλλά, πρέπει να γίνει παράκαμψη που κοστίζει 150.000 ευρώ για να μπορέσουν τα συνεργεία να δουλέψουν. Το δε πόσιμο νερό από την βλάβη στο κεντρικό δίκτυο,  τρώει τα «θεμέλια» του περιφερειακού δρόμου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, η βλάβη υφίσταται εδώ και πέντε χρόνια.

Για να παρέμβει η ΔΕΥΑ Αβδήρων και να επισκευάσει την βλάβη, απαιτείτε να γίνει μία παράκαμψη κόστους 150.000 ευρώ, ποσόν που δεν διαθέτει η επιχείρηση.

Εκτός από το ποσόν που δεν διαθέτει η ΔΕΥΑ Αβδήρων, η απώλεια πόσιμου νερού είναι τεράστια και το νερό που χάνεται «τρώει» το υπέδαφος που από πάνω περνά ο περιφερειακός δρόμος και εννοείτε ότι εδώ και πέντε χρόνια το κόστος απώλειας πόσιμου νερού βαρύνει την ΔΕΥΑ.

Στο δια ταύτα.

Η ΔΕΥΑ Αβδήρων, σύμφωνα με μαρτυρίες που έχει στην διάθεσή της η εφημερίδα, η πρόεδρος της έθεσε κατ επανάληψη το θέμα στον προηγούμενο Περιφερειάρχη Χ. Μέτιο αλλά, επί 4 χρόνια, υποσχόταν ότι θα χρηματοδοτήσει την παράκαμψη για να μπορέσουν τα συνεργεία της ΔΕΥΑ να αποκαταστήσουν την μεγάλη βλάβη που θέτει σε κίνδυνο ζωές και δρόμο, αλλά εκ του αποτελέσματος, φαίνεται ότι ο Χ. Μέτιος παρά τις προφορικές του δεσμεύσεις, δεν έκανε την κίνηση να στηρίξει με το ποσόν των 150.000 (όπου σημειωτέων αυτό το ποσόν, είναι ευτελές μπροστά στα πανηγύρια και τις φιέστες της Περιφέρειας που χαλά πακτωλό χρημάτων), πράγμα που σημαίνει ότι τόνοι νερού, υπόγεια του περιφερειακού δρόμου κατατρώγουν το χωμάτινο υπόστρωμα, με αποτέλεσμα που όλοι αντιλαμβάνονται.

Ο κ. Μέτιος επί 4 χρόνια δεν χρηματοδότησε αυτήν την προσπάθεια.

Διασταυρωμένη πληροφορία αναφέρει ότι η κ. Κωνσταντίνα Ζουρνατζίδου Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αβδήρων, επισκέφτηκε στα μέσα Φεβρουαρίου τον νέο Περιφερειάρχη Χ. Τοψίδη όπου μεταξύ άλλων θεμάτων, έθεσε επιτακτικά και αυτό το πρόβλημα στον κ. Τοψίδη.

Ο κ. Τοψίδης, σύμφωνα πάντοτε με τις διασταυρωμένες πληροφορίες, άκουσε με προσοχή το πρόβλημα και δεσμεύθηκε ότι θα χρηματοδοτήσει την προσπάθεια της ΔΕΥΑ για να αποσοβηθεί ο κίνδυνος κατάρρευσης του Περιφερειακού δρόμου και φυσικά να αποκατασταθεί το ισοζύγιο διαρροής μεγάλων ποσοτήτων πόσιμου νερού.

Δυστυχώς σύμφωνα με τις τελευταίες μας πληροφορίες, ο κ. Τοψίδης,  δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα της ΔΕΥΑ και ούτε έδωσε εντολή στην αντιπεριφερειάρχη κ. Μπρίκα αλλά ούτε και στον αντιπεριφερειάρχη υποδομών να δούνε από κοινού το πρόβλημα.

Πληροφορίες πλέον αναφέρουν ότι η ΔΕΥΑ Αβδήρων άνοιξε «αλληλογραφία» με την Περιφέρεια, μεταθέτοντας ευθέως τις ευθύνες στο ανώτερο κλιμάκιο διοίκησης του τόπου.

Σημείωση, εδώ ο Χ. Μέτιος άφησε να πέσουν γέφυρες, τον Περιφερειακό θα προστάτευε;

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που κάποιοι πολιτικοί, δεν επιτυγχάνουν την επανεκλογή τους.