Ο Σ. Ταρενίδης μιλά για την ολοκλήρωση του έργου “Πολιτιστικές Διαδρομές στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης”

Ο Δήμος Ξάνθης ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου “Πολιτιστικές Διαδρομές στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης”, το οποίο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του “Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία, Θράκη» για την περίοδο 2021-2027”.

 

Το έργο αυτό στοχεύει στην ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής μας, προσφέροντας στους επισκέπτες τη μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουν εκατό σημεία ενδιαφέροντος του παραδοσιακού οικισμού, τα οποία καταγράφηκαν και τεκμηριώθηκαν λεπτομερώς με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος τουρισμού Σάβας Ταρενίδης, τον οποίο και συναντήσαμε κατά την διάρκεια των γιορτών παλιάς πόλης στο παλιό δημαρχείο, ανέφερε συγκεκριμένα: «Οι Πολιτιστικές Διαδρομές Επιπλέον, ένας πρωτοποριακός Ψηφιακός Πολιτιστικός Οδηγός, διαθέσιμος μέσω ιστοσελίδας και φορητών συσκευών, προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να περιηγηθούν σε μια ανεπανάληπτη εικονική εμπειρία με πανοραμικές περιηγήσεις 360°, δίνοντάς τους την αίσθηση ότι βρίσκονται στην καρδιά της Παλιάς Πόλης. Παρουσιάζεται το πρόγραμμα εδώ στο παλιό δημαρχείο του δήμου Ξάνθης, οι πολιτιστικές διαδρομές στην παλιά πόλη της Ξάνθης».

Παρουσιάζονται 6 πολιτιστικές διαδρομές διαφορετικού χαρακτήρα, αρχιτεκτονικού, πολιτιστικού ενδιαφέροντος και δίνεται έμφαση σε 100 επιβλητικά κτίρια της παλιάς πόλης, παλιά αρχοντικά όπως για παράδειγμα το παλιό δημαρχείο, το αρχοντικό Καλούδι, το 1ο νηπιαγωγείο, το 1ο δημοτικό το κτίριο της ΦΕΞ, το κονάκι του Μουζαφέρ Μπέη, η πινακοθήκη και άλλα πολλά που μπορεί ο  κάθε δημότης, να σκαν άρει τον κωδικό και να μπεί στον σχετικό ιστότοτπο για να πάρει πρόσθετες πληροφορίες»..

Σύμφωνα με τον κ. Ταρενίδη, οι επισκέπτες μπορούν να έρθουν εδώ στο παλιό δημαρχείο παίρνοντας υλικό με χάρτη και σκανάροντας τον κωδικό να μπούνε στο σάϊτ και να δούνε την δουλειά που έχει γίνει σε συνεργασία με το κέντρο Αθηνά.