Στη Σχολή Χορού του Δήμου Ξάνθης θα πραγματοποιηθούν δωρεάν δοκιμαστικά μαθήματα για τα τμήματα του μοντέρνου χορού στο «Αθλητικό Κέντρο Φίλιππος Αμοιρίδης» τις ακόλουθες μέρες και ώρες:

 

Δευτέρα 16-9-2024 και Τετάρτη 18-9-2024 ώρα 17.00-18.00 για παιδιά ηλικίας 8-10 ετών.

Τρίτη 17-9-2024 και Πέμπτη 19-9-2024 ώρα 17.00-18.00

για παιδιά ηλικίας 5-7 ετών.

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Κουρτέση Κωνσταντίνα

 

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2541077148-6944101142

Περιμένουμε όλα τα μικρά αστεράκια να χορέψουν μαζί μας… να γίνουμε μια παρέα και να τους μεταδώσουμε την αγάπη μας για τον χορό… γιατί ο χορός είναι μαγεία, είναι έμπνευση, είναι δημιουργία!!!


ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ

ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

 

Η Φιλαρμονική του Δήμου Ξάνθης ιδρύθηκε το 1903. Από τότε έως και σήμερα δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους όλων των ηλικιών που ασχολούνται με την ενόργανη μουσική, να ενταχθούν σε ένα ευρύτερο μουσικό σύνολο, να αναπτύξουν τις ικανότητες τους και να δραστηριοποιηθούν στον τομέα της μουσικής.

Αποτέλεσμα είναι η δημιουργία μιας άρτιας και καλά οργανωμένης Φιλαρμονικής, η οποία χαρίζει στο κοινό παραστάσεις και εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου, με στόχο τη μουσική καλλιέργεια.

Αποτελείται από παιδιά και ενήλικες, με εφόδια τις γνώσεις και την αγάπη τους για  τη μουσική. Το ρεπερτόριο της Φιλαρμονικής ήταν αρχικά απλά κομμάτια, αλλά με την πάροδο του χρόνου έχει φτάσει στο επίπεδο να μπορεί να συμπεριλάβει όλα σχεδόν τα είδη μουσικής, από κλασική μέχρι jazz και blues. Σκοπός της είναι να διευρύνει όλο και περισσότερο το ρεπερτόριό της.

Οι δράσεις στις οποίες λαμβάνει μέρος είναι οι παρελάσεις και οι θρησκευτικές και κάθε μορφής εθιμοτυπικές-πολιτιστικές εκδηλώσεις (Χριστουγεννιάτικες, Θρακικές Λαογραφικές Εορτές κτλ). Μεγάλη όμως είναι και η συνεισφορά της Φιλαρμονικής προς το μουσικόφιλο κοινό της πόλης, καθώς οργανώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα συναυλίες σε γωνιές της Ξάνθης με ρεπερτόριο μεγάλων Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Τα μαθήματα παραδίδονται ΔΩΡΕΑΝ.

 

Έναρξη εγγραφών :  2 Σεπτεμβρίου 2024

Δευτέρα – Παρασκευή: 09:00-14:00 & 18:00-20:00

Τηλέφωνο: 25410 24542 (εσωτ. 2)

Διεύθυνση: Πλατεία Διοικητηρίου 1α- 67133

Ε-mail: vivlio@cityofxanthi.gr


ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

 

Η Σχολή Χορού του Δήμου Ξάνθης λειτουργεί από το 1992 και είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού. Είναι καρπός μιας πολύχρονης προσπάθειας που συμβάλλει στην αναβάθμιση του χορού στη πόλη μας. Στόχος της σχολής μας, πέρα από τη μάθηση της τέχνης του χορού είναι να έχει ένα συμπληρωματικό ρόλο στην εκπαιδευτική δομή και γνώση, αναπτύσσοντας τη συνεργασία και τη φιλία μεταξύ των μαθητών μας ,καθώς και την κοινωνική συνύπαρξη, με ταυτόχρονη επιμόρφωση στους τομείς της συμπεριφοράς, αλλά και την ανάδειξη των ικανοτήτων για ατομική και συλλογική δράση.

Η Σχολή μας προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, αλλά και για ενήλικες σε ένα ευρύ πεδίο μορφών χορού και κίνησης.

Η Σχολή Χορού συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις του Δήμου Ξάνθης όπως στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, Θ.Λ.Ε. κ.α. και κάθε δύο χρόνια πραγματοποιεί την ετήσια χορευτική της παράσταση.

Στη Σχολή Χορού του Δήμου Ξάνθης έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα μαθήματα παιδιά από 3 ετών και άνω.

Στο Κλειστό Γυμναστήριο «Φίλιππος Αμοιρίδης» όπου στεγάζεται η Σχολή Χορού λειτουργούν τα παρακάτω τμήματα:

-Μουσικοκινητική Αγωγή (για παιδιά από 3 ετών)

-Κλασικού Χορού (Σύστημα VAGANOVA)

-Σύγχρονου Χορού (Σύστημα LIMON)

-HIP HOP

-ZUMBA

 

Έναρξη εγγραφών: 2-30 Σεπτεμβρίου 2024

Δευτέρα – Παρασκευή:10.00-14.00 και 17.00-20.00

 

Έναρξη μαθημάτων: 1 Οκτωβρίου 2024

Διεύθυνση: Κλειστό Γυμναστήριο ¨Φίλιππος Αμοιρίδης ¨

Πληροφορίες: Τηλέφωνα: 2541077148, 6944101142 και 2541024542(εσωτ.2)

E-mail: sxoli-xorou@cityofxanthi.gr


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ

ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

 

Το Ωδείο του Δήμου Ξάνθης είναι αναγνωρισμένο Μουσικό Εκπαιδευτήριο και υπάγεται στον άμεσο έλεγχο και την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού. Η διδακτέα ύλη, τα προγράμματα και οι τίτλοι σπουδών, η διάρκεια φοίτησης και η εν γένει λειτουργία του Ωδείου καθορίζονται από σχετικούς νόμους, διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις.

 

Στο Ωδείο του Δήμου Ξάνθης η εκπαίδευση ξεκινά με την μουσική προπαιδεία (Προσχολική ηλικία) και ολοκληρώνεται με την απονομή Πτυχίου ή Διπλώματος στα τμήματα των οργάνων και των θεωρητικών. Στους αποφοίτους που έχουν κατακτήσει υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο, το Ωδείο παρέχει τις ευκαιρίες να παρουσιάζονται συχνά στο κοινό και να προετοιμάζονται για την εισαγωγή τους στις Σχολές Μουσικών Σπουδών (Α.Ε.Ι.)

 

Για άλλη μία φορά αρχίζει ο κύκλος του προγράμματος μουσικοκινητικής αγωγής- Μουσικής Προπαιδείας στο Ωδείο, που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 – 6 ετών , προκειμένου να γνωρίσουν το μαγικό και συναρπαστικό κόσμο της μουσικής. Επίσης μαθαίνουν από τα πρώτα βήματά τους να τοποθετούν σωστά τη φωνή τους μέσα από την εκμάθηση τραγουδιών, αναπτύσσοντας παράλληλα τη μουσική τους μνήμη.

Για τη φετινή σχολική χρονιά, θα λειτουργήσουν τα παρακάτω Τμήματα και Σχολές:

Μουσική Προπαιδεία για παιδιά 4-6 ετών – Θεωρητικά μαθήματα – Παιδική χορωδία (ΔΩΡΕΑΝ) – Ανώτερα Θεωρητικά με τμήματα Αρμονίας (Ειδικό), Αντίστιξης, Φούγκας, Σύνθεσης  – Πιάνου – Πνευστά – Κιθάρα – Μονωδία (Έντεχνο Τραγούδι) Έγχορδα με τμήμα Βιολιού – Βυζαντινής.

 

Και επειδή όλοι μέσα μας κρύβουμε ένα παιδί, στο Ωδείο μας λειτουργούν και τμήματα ενηλίκων, όπου μπορούν να μάθουν το όργανο της αρεσκείας τους.

Έναρξη εγγραφών :  2 Σεπτεμβρίου 2024

Δευτέρα – Παρασκευή: 09:00-14:00 & 18:00-20:00

 

Έναρξη Μαθημάτων: 1 Οκτωβρίου 2024

Τηλέφωνο: 25410 24542 (εσωτ. 2)

Διεύθυνση: Πλατεία Διοικητηρίου 1α- 67133

Ε-mail: odeio@cityofxanthi.gr