ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΟΙΝΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ-ΡΟΔΟΠΗΣ-ΞΑΝΘΗΣ-ΚΑΒΑΛΑΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ

 

Με αφορμή την ανακοίνωση της ντροπής από τον Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στην ΔΕΘ περί «αύξησης» των νυχτερινών αποδοχών των αστυνομικών, οι ενώσεις των Αστυνομικών ΑΜΘ, με εμφανή την οργή τους για την κοροϊδία, και  της μη αναγνώρισης του δύσκολου και πολυποίκιλου έργου των αστυνομικών, αποστέλλουν κοινό έγγραφο προς τον Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος, ενώ αύξησε τις αμοιβές των άεργων και αδιάφορων βουλευτών, υπουργών, παραυπουργών, Γραμματέων και Φαρισαίων, έδωσε σε αυτούς που πραγματικά δίνουν την ζωή τους όλο το 24ωρο για την διασφάλιση της ζωής και την περιουσία των πολιτών μόλις 0,40 λεπτά του ευρώ στην νυχτερινή εργασία και κυρίως, μην αναγνωρίζοντας την επικινδυνότητα του επαγγέλματός τους, παρόλο που υπάρχουν 150 νεκροί αστυνομικοί την ώρα του καθήκοντος και εκατοντάδες τραυματίες.

Αν αυτό δεν είναι αναλγησία της κυβέρνησης απέναντι στους σκληρά εργαζόμενους αστυνομικούς τότε, τι είναι;

Α.Π.


Κύριε Πρωθυπουργέ,

 

Το Σάββατο 07-09-2024 στην συνέντευξη τύπου που παραχωρήσατε, χιλιάδες αστυνομικοί που τιμάμε το εθνόσημο που φοράμε, περιμέναμε επιτέλους να ακούσουμε από το στόμα σας να ανακοινώσετε μέτρα που θα σήμαιναν την έμπρακτη αναγνώριση των όσων προσφέρουμε στην Ελληνική κοινωνία.

Αντ’ αυτού ακούσαμε να ανακοινώνετε με στόμφο και ανερυθρίαστα την αύξηση της νυχτερινής αποζημίωσης κατά 20%…. Κρύψατε όμως από τον Ελληνικό λαό (προφανώς τεχνηέντως) ότι η “παροχή” σας σε αριθμούς αντιστοιχεί σε αύξηση 0,40€ (καθαρά) την ώρα…. Δηλαδή δίνετε στους ένστολους όλο κι όλο μία “αύξηση” της τάξης των 3 ευρώ ανά 8ωρο νυχτερινής εργασίας, για την οποία ως τώρα αποζημιωνόμαστε με το “αστρονομικό” ποσό των 18 ευρώ ανά 8ωρο…!!! 12 ευρώ τον μήνα κοστολογείτε τη ζωή μας κύριε Πρωθυπουργέ;;;;

Δεν είμαστε ζητιάνοι κύριε Πρωθυπουργέ….

Έχουμε άμετρη περηφάνια και αξιοπρέπεια, που δεν σας επιτρέπουμε να “τσαλακώνετε ” πετώντας μας ένα ξεροκόμματο από τα αποφάγια της Κυβέρνησής σας!!!! Κρατήστε τα και μοιραστείτε τα με τους βουλευτές της Κυβέρνησής σας, για να συμπληρώσετε τους παχυλούς μισθούς σας….!!!!

Σας υπενθυμίζουμε μόνο ότι εμείς οι ένστολοι, την ώρα που εσείς και οι βουλευτές σας κοιμάστε ασφαλείς στο σπίτι σας μαζί με τις οικογένειές σας, δίνουμε καθημερινό πόλεμο με την εγκληματικότητα και κάθε λίγο θρηνούμε δεκάδες συναδέλφους μας, που θυσιάζουν τη ζωή τους στο καθήκον, ενώ εκατοντάδες από εμάς αναγκάζονται να ζουν με μόνιμες σοβαρές αναπηρίες που επίσης προκαλούνται κατά την εκτέλεση των στο καθηκόντων μας……

Απαιτούμε λοιπόν αυτή μας η προσφορά να αναγνωριστεί επιτέλους εμπράκτως από εσάς και την Κυβέρνησή σας!!! Δίκαιη οργή προκάλεσε σε όλους εμάς τους ένστολους η εντελώς ξεδιάντροπη δήλωσή σας ότι μας δίνετε αύξηση 12 ευρώ τον μήνα για να αισθανθούμε ότι η Πατρίδα είναι δίπλα μας….. Σας πληροφορούμε ότι εμείς την Πατρίδα την νιώθουμε όχι απλά δίπλα μας, αλλά την έχουμε μέσα στην καρδιά μας, την υπερασπιζόμαστε με τις ζωές μας και θα συνεχίσουμε να την υπηρετούμε με πίστη και αφοσίωση, όπως πράττουμε διαχρονικά!!!! Δεν περιμέναμε ποτέ καμία αύξηση για να υπερασπιστούμε την Πατρίδα μας μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματός μας κύριε Πρωθυπουργέ, και το καταμαρτυρούν οι 150 πεσόντες στο καθήκον συνάδελφοί μας!!!!

Θεωρούμε υποχρέωση σας να σεβαστείτε τους νεκρούς μας και να πράξετε επιτέλους τα αυτονόητα για εμάς και τις οικογένειές μας!!!

Απαιτούμε να πάρετε πίσω αυτή την προσβλητική, για όλους εμάς τους ένστολους, ανακοίνωση σας !!!

Αν πιστέψατε ότι θα σας πούμε κι ευχαριστώ που κοστολογείτε για 40 σεντς τις ζωές μας, ΚΑΝΕΤΕ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ…….

Αν έχετε ίχνος αίσθησης της ευθύνης σας για τον Γολγοθά στον οποίο οδηγήσατε όλους εμάς τους ένστολους, όπως και της ευθύνης σας απέναντι στους νεκρούς συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους, τότε ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ επιτέλους έμπρακτα την ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ του επαγγέλματος μας!!! Επίσης, αν έχετε ίχνος συναίσθησης ότι όχι μόνο όλοι εμείς, αλλά πρώτος εσείς οφείλετε να σέβεστε τις ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ , τότε ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙΤΕ επιτέλους με τις αποφάσεις του Ανωτάτου Ελληνικού Δικαστηρίου και επαναφέρετε τους μισθούς μας στα επίπεδα του 2012, όπως ΥΠΟΧΡΕΟΥΣΤΕ !!!!

Πράξτε λοιπόν τις αυτονόητες υποχρεώσεις σας απέναντι στους ένστολους και τις ελεημοσύνες σας τις χαρίζουμε στο Μαξίμου και στους αυλικούς του….. Την δίκαιη οργή που προκαλέσατε – με τις πολιτικές σας- σε όλους εμάς τους ένστολους, θα την βρίσκετε μπροστά σας, όπου πάτε…. Η υπομονή έχει τα όρια της και εσείς τα έχετε ξεπεράσει!!! Μας κοροϊδεύετε και μας χτυπάτε την πλάτη στέλνοντας sms…..

Διαλύσατε την Ελληνική Αστυνομία με πρωτεργάτη τον Υπουργό μας, που δημοσίως δηλώνει ότι θεωρεί την αστυνόμευση αποκλειστικό προνόμιο των κατοίκων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης…..

 

Κύριε Πρωθυπουργέ,

 

Εμείς καθημερινά πράττουμε το καθήκον στο οποίο ταχθήκαμε υπηρετώντας με κίνδυνο της ζωής μας την Ασφάλεια του Ελληνικού λαού, πράξτε επιτέλους κι εσείς το δικό σας καθήκον απέναντι σ’ εμάς και απέναντι στον Ελληνικό λαό!!!!

 

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΟΥΜΕ… ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ!!!

 

 

 

 

Σ.Ε.Α.Υ. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ Ε.Α.Υ. ΡΟΔΟΠΗΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλα

6975601800

Σ.Κ.Α. ΞΑΝΘΗΣ Ε.Α.Υ.Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ

6936519502