ΒΟΛΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΤΑ ΤΣΙΤΙΡΙΔΗ

 

-Ακατάλληλο το σχολείο Πολυσίτου και η δημοτική αρχή δεν έκανε τίποτε

-Εγκαινίασε μερικές αίθουσες και όχι όλο το σχολείο.

 

«Ανακοίνωση για  το κτηριακό  πρόβλημα του Δημοτικού Σχολείου Πολυσίτου».

 Σύμφωνα με ανακοίνωση του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης, οι εκπαιδευτικοί ρίχνουν την ευθύνη στον Δήμαρχο Αβδήρων για την ολιγορία του καταλογίζοντάς του την ευθύνη που το δημοτικό σχολείο Πολυσίτου είναι ακατάλληλο για εκπαίδευση.

Βρισκόμαστε  στην  έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και δυστυχώς  διαπιστώνουμε πως τίποτα ουσιαστικό δεν έχει γίνει για την επίλυση του οξύτατου στεγαστικού προβλήματος του  Δημοτικού Σχολείου  Πολυσίτου.

 

Υπενθυμίζουμε, πως,  μετά από την ανακίνηση του ζητήματος με ανακοίνωση του Συλλόγου μας, συζητήθηκε το ζήτημα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αβδήρων τέλη Απρίλη και αποφασίστηκε να εγγραφεί έκτακτο κονδύλιο στον προϋπολογισμό του Δήμου για να εκδοθεί οικοδομική άδεια για την κατασκευή της βάσης και για τη μεταφορά προκατασκευασμένης  αίθουσας από το Μειονοτικό Σχολείο της Λευκόπετρας, ενώ μέσα στο καλοκαίρι θα μεταφέρονταν προκατασκευασμένες αίθουσες από το Δημοτικό Σχολείο της Διομήδειας.

 

Επαναφέρουμε τα οξύτατα προβλήματα που προκύπτουν στη λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου  Πολυσίτου  εξαιτίας των ελλείψεων στις κτηριακές υποδομές

  • Στο  Δημοτικό Σχολείο Πολυσίτου  δεν λειτουργεί το Τμήμα Ένταξης,  παρότι υπάρχει εκπαιδευτικός με οργανική θέση και παιδιά που χρήζουν ειδικής εκπαιδευτικής στήριξης  επειδή  δεν υπάρχει αίθουσα.
  • Το Τμήμα Υποδοχής στερείται χώρου και λειτουργεί στην αίθουσα των υπολογιστών όταν αυτό είναι εφικτό.
  • Η διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στους/στις μουσουλμάνους/ες μαθητές και μαθήτριες των θρησκευτικών πραγματοποιείται σε όποια διαθέσιμη αίθουσα υπάρχει, την ώρα που η τάξη κάνει γυμναστική.
  • Στις κτηριακές ελλείψεις την περσινή χρονιά προστέθηκε και η λειτουργία τμήματος της Α΄ τάξης με 26 παιδιά που υπερέβαινε το νόμιμο μέγιστο αριθμό μαθητών που είναι τα είκοσι πέντε (25 ) παιδιά, άρθρο 50, Ν. 4692/2020,  καθώς δεν υπήρχε αίθουσα για τη δημιουργία δεύτερου τμήματος.

Καλούμε τον Δήμο Αβδήρων άμεσα να προβεί άμεσα στην επίσπευση όλων των απαραίτητων ενεργειών, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει  εύρυθμα το Δημοτικό Σχολείο Πολυσίτου  με την νέα σχολική χρονιά.

 

Τέλος, δεν μπορούμε να μην  παρατηρήσουμε  πως στις 12 Σεπτέμβρη στη Διομήδεια, αντί να εγκαινιάζεται ένα πραγματικά σύγχρονο σχολείο με όλες τις απαραίτητες αίθουσες (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσα Η/Υ με όλα τα απαραίτητα, γυμναστήριο, γραφεία εκπαιδευτικών, κ.α)  και αριθμό αιθουσών διδασκαλίας που θα λαμβάνει και υπόψη πως πρόκειται για ένα σχολείο, όπου τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση του αριθμού των μαθητών που φοιτούν, πραγματοποιούνται  εγκαίνια  μερικών αιθουσών διδασκαλίας.