Δεν τίμησαν την εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου τα μέλη και τα 50 χρόνια ιστορίας θάφτηκαν για τον ποδοσφαιρικό αγώνα στην τηλεόραση

Με αισθητή την απουσία των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, την Κυριακή το απόγευμα, ο πρόεδρος Νίκος Γρηγοριάδης και τα μέλη του ΔΣ εγκαινίασαν τα ανακαινισμένα γραφεία του Συλλόγου στην Κεντρική πλατεία και ακολούθησε η εκδήλωση των 50 χρόνων ζωής του Συλλόγου στο Χατζηδάκειο, όπου παρέστησαν η αντιπεριφερειάρχης κ. Μπρίκα, η πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης κα Μ. Τσιακίρογλου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σ. Μωραίτης, η υποψήφια πρόεδρος του Επιμελητηρίου με την παράταξη «Ισχυρό Επιμελητήριο», κα Μαριάνθη Μαλιαρουδάκη, ο συνυποψήφιος της Μανώλης Χατζησταμάτης, πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Ξανθης, ο Σ. Ταρενίδης ως εκπρόσωπος του δημάρχου, ο υποψήφιος σύμβουλος και πρόεδρος του Σωματείου ο Σ. Κάλφας, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου, και μέλη του Εμπορικού Συλλόγου και αρκετοί, κυρίως νέοι επαγγελματίες, που παρακολούθησαν την όλη εκδήλωση.

Στο χαιρετισμό που απηύθυναν τα επίσημα πρόσωπα που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου, όπου πρέπει να αναφερθεί το γεγονός ότι υπήρξε άρτια προπαρασκευή, ανεξάρτητα αν τα ίδια μέλη – επαγγελματίες – του Συλλόγου δεν τίμησαν με την παρουσία τους, ακούστηκαν ευχές για τα 50 χρόνια της ίδρυσης του Εμπορικού Συλλόγου, καθώς και η δέσμευση των τοπικών πολιτικών προσώπων για την στήριξή τους στην προσπάθεια ανόρθωσης της τοπικής οικονομίας.

Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του κ. Κωνσταντίνου Χατζημιχαήλ προέδρου της Ομοσπονδίας ο οποίος όταν έλαβε το λόγο ανέφερε:

Το εμπόριο παρουσιάζει εκπληκτική ανθεκτικότητα στις πιέσεις που δέχεται την τελευταία δεκαπενταετία. Κι ενώ θα περίμενε κανείς να υπάρξει ιδιαίτερη πρόνοια για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, αυτή  δέχεται σφοδρή επίθεση, εμμονικά, τάχα μου για λόγους ορθότητας και φορολογικής συμμόρφωσης.

Η εθνική οικονομία επιβραδύνει, ενώ η πραγματική οικονομία συμπιέζεται για να επιβιώσει. Και αυτό αποτελεί μία πραγματικότητα ολότελα διαφορετική της επίπλαστης εικόνας των ελιτίστικων, φανταχτερών επενδύσεων και δραστηριοτήτων, που έχουν όμως μηδενικό οικονομικό αποτύπωμα στην κοινωνία και την αγορά.

Σε μια εποχή εκφυλισμού των πάντων στην χώρα μας, όπου κυριαρχεί η αλαζονεία, η αυθαιρεσία, η ανεντιμότητα και ο καιροσκοπισμός, το ελληνικό εμπόριο κρατά τα φώτα της οικονομίας ανοικτά, αποτελώντας τον μεγαλύτερο εργοδότη της χώρας (26,5%) και συνεισφέροντας πραγματικά με 12,5% στο ΑΕΠ της εθνικής οικονομίας.

Συνεχίζουμε σήμερα το παράδειγμα που άφησαν με τη ζωή και τη δραστηριότητα τους γενιές έντιμων και αξιοπρεπών εμπόρων, την παρακαταθήκη των οποίων διατήρησε, αρχειοθέτησε και μεταφέρει εν είδει κιβωτού για τις επόμενες γενιές ο Εμπορικός Σύλλογος Νομού Ξάνθης. Τίμιοι και εργατικοί οικογενειάρχες, το παράδειγμα των οποίων  οφείλουμε να ακολουθήσουμε αν θέλουμε να διατηρήσουμε ζωντανό και ισχυρό τον τόπο και τη χώρα μας.

ΣΧΟΛΙΟ: Άραγε τι θα μπορούσε να ξεσηκώσει τους εμπόρους της Ξάνθης για να συμμετάσχουν σε δράσεις όπως ο εορτασμός των 50 χρόνων λειτουργίας του θεσμού; Δεν αντιλαμβάνονται ότι μόνο με την ένωση, την σύμπνοια και τον κοινό βηματισμό, θα αναδείξουν τα προβλήματα του κλάδου που καθημερινά η κυβέρνηση των «αρίστων» υποτιμά και δεν στηρίζει;

Τι πρέπει να γίνει για να ενωθούν και να φωνάξουν «φτάνει ως εδώ»;

Ποιος από τα χοντρόπετσα ανθρωποειδή του πολιτικού συστήματος θα τους ακούσει αν αναλίσκονται στην εσωστρέφεια και τους ποδοσφαιρικούς αγώνες στην τηλεόραση ή στα γήπεδα όταν στην κυριολεξία φλέγεται το μέλλον τους;