Ο Δήμος Ξάνθης την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου υποδέχθηκε αποστολή 15 Δημάρχων και ενός Επάρχου από την περιοχή της Νυρεμβέργης, Γερμανίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την Ελληνογερμανική Συνέλευση. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με κύριο στόχο την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο πλευρών και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε κρίσιμα ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως η βιώσιμη ανάπτυξη και η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, θέτοντας τις βάσεις για μια στρατηγική συνεργασία με μετρήσιμα οφέλη.

Μετά την άφιξή της στην Ξάνθη, η αποστολή ξεναγήθηκε στην Παλιά Πόλη, συνοδευόμενη από τους Αντιδημάρχους Πολιτισμού κ. Μιχάλη Τσέπελη και Τουρισμού κ. Αναστάσιο Ταρενίδη. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν σε βάθος την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Ξάνθης και να ενημερωθούν για τις πρακτικές που εφαρμόζει ο Δήμος στον τομέα της πολιτιστικής διαχείρισης. Οι επαφές που καλλιεργήθηκαν κατά την ξενάγηση αποτέλεσαν μια ουσιαστική αρχή για μελλοντικές συνεργασίες σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, υπό τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Ευστράτιο Κοντό και με τη συμμετοχή όλων των Αντιδημάρχων. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν σε κομβικά ζητήματα, όπως η διαχείριση απορριμμάτων, η πολιτιστική ανάδειξη, η ενίσχυση του τουρισμού, καθώς και η προώθηση των τοπικών προϊόντων. Ο γόνιμος διάλογος που αναπτύχθηκε αναμένεται να συμβάλει στην υλοποίηση βιώσιμων λύσεων, ενώ τέθηκαν ήδη τα θεμέλια για την έναρξη κοινών πρωτοβουλιών που θα έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο στην τοπική οικονομία.

Στο πλαίσιο της φιλοξενίας της αποστολής, παρατέθηκε επίσημο γεύμα προς τιμήν των Γερμανών επισκεπτών, προσφέροντας περαιτέρω δυνατότητες διαλόγου και σύνθεσης απόψεων. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με θετικό πνεύμα και δέσμευση για συνέχιση της συνεργασίας, με σκοπό την επίτευξη μακροπρόθεσμων και σταθερών αποτελεσμάτων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.