Δήμος Ξάνθης: Ταΐζουμε τα αδέσποτα, κρατάμε την πόλη καθαρή

Ο Δήμος Ξάνθης, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ζώων, πραγματοποίησε εκδήλωση στο θεατράκι της κεντρικής πλατείας, όπου παρουσιάστηκαν οι νέες ταΐστρες και ποτίστρες για τα αδέσποτα σκυλιά και γάτες της πόλης.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης, κ. Στράτος Κοντός, μαζί με τους αντιδημάρχους κ.κ Χατζηαντωνίου, Γιάνναρου, και Ηλιάδη συνομίλησαν με μαθητές και εκπαιδευτικούς, παρακολουθώντας τα παιδιά να ζωγραφίζουν σχετικά με τα ζώα, τονώνοντας  την ευαισθητοποίησή τους για τη φροντίδα των αδέσποτων.

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηαντωνίου, το πρόγραμμα ξεκίνησε με την αγορά 10 ειδικών κατασκευών για την παροχή τροφής και νερού στα αδέσποτα, με τρεις από αυτές να τοποθετούνται στη Δ.Ε.  Σταυρούπολης και τις υπόλοιπες επτά σε διάφορα σημεία της Δ.Ε. Ξάνθης, συμπεριλαμβανομένων δύο για γάτες. Η πρωτοβουλία αυτή έχει στόχο να καλύψει βασικές ανάγκες των αδέσποτων ζώων, συμβάλλοντας στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές από σχολεία της Ξάνθης, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τη σημασία της προστασίας των αδέσποτων ζώων, προάγοντας την ευαισθητοποίηση και τη φιλοζωική δράση της νέας γενιάς.