«Οι άνθρωποι ενωμένοι που δεν παρεκκλίνουν από τους στόχους τους, καταφέρουν πράγματα τα οποία φαίνονται πραγματικά ακατόρθωτα» τόνισε ο δήμαρχος Στράτος Κοντός στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, μετά το τέλος της σημερινής συμβολικής πορείας «ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ»

«Τα βήματα της απελευθέρωσης, όπως ακριβώς ακολουθήθηκαν πριν από 105 χρόνια.
 Τα βήματα, τα οποία ουσιαστικά έφεραν το μήνυμα της απελευθέρωσης στο δήμο της Ξάνθης μετά από περίπου 500 χρόνια σκλαβιάς. Πολύ ισχυρά μηνύματα της σημερινής ημέρας ,πως οι άνθρωποι ενωμένοι που δεν παρεκκλίνουν από τους στόχους τους, καταφέρουν πράγματα τα οποία φαίνονται πραγματικά ακατόρθωτα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για το σύνολο των μαθητών μας σήμερα που τίμησαν αυτή τη μέρα που ήρθαν και ακολούθησαν όλη αυτή τη διαδικασία, που κατέθεσαν τα στεφάνια και περιμένουμε και αύριο να τους δούμε να παρελαύνουν περήφανα στους δρόμους της πόλης μας. Ένα διήμερο εκδηλώσεων, ένα διήμερο που κρατάει ζωντανό μέσα στη μνήμη μας αυτό που πέτυχαν οι πρόγονοί μας και αυτό που απολαμβάνουμε εμείς σήμερα την ειρήνη και την ελευθερία της περιοχής μας»

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης θα είναι ο υπουργός Εθνική Άμυνας κ. Δένδιας

Σε ανάμνηση της ημέρας απελευθέρωσης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης συμβολική πορεία πανηγυρικής πομπής, σε τμήμα από το δρομολόγιο του στρατού που απελευθέρωσε την Ξάνθη.

1^ στάση / Ι.Ν. της του Θεού Σοφίας: επίδοση 1ης σημαίας απελευθέρωσης στον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη

2^ στάση / Λέσχη Αξιωματικών: επίδοση 2ης σημαίας απελευθέρωσης στον εκπρόσωπο του Δ” Σ.Σ.

 

3^ στάση / Ρολόι Ξάνθης: επίδοση 3ης σημαίας απελευθέρωσης στον Δήμαρχο και ανύψωση στον ιστό του Ρολογιού Ξάνθης, ως αναπαράσταση του συμβάντος από τον εύζωνα στρατιώτη της 9ης Μεραρχίας την ημέρα της απελευθέρωσης. Τιμές απέδωσε το Τμήμα Απόδοσης Τιμών του Δ” Σ.Σ.

ΦΩΤΟ: ΑΓΩΝΑΣ