ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΟΥ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΕΣ;

 

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί – μέλη συμμορίας που  επιχείρησαν να εξαπατήσουν ηλικιωμένη στην Ορεστιάδα

 

Τελικά φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια οι αλλοδαποί που εξαπατούν στην επικράτεια ηλικιωμένους.

Σύμφωνα με τα Δελτία Τύπου της Αστυνομίας από τις αρχές του χρόνουν έγιναν περίπου δεκα συλλήψεις αλλοδαπών ίσως και περισσοτέρων, που εξαπατούν υπερήλικες στην επικράτεια της ΑΜΘ.

Τι συμβαίνει;

Είναι τόσο πολλοί;

Τους συλλαμβάνουν και τους ελευθερώνουν από την πίσω πόρτα την επομένη;

Διαφορετικά δεν εξηγείται να υπάρχουν τόσο πολλοί απατεώνες.

Ποιο αναλυτικά αναφέρει η Αστυνομία στην ανακοίνωσή της: Συνελήφθησαν στις 6-10-2024 το απόγευμα στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, δύο αλλοδαποί – μέλη συμμορίας που επιχείρησαν να εξαπατήσουν ηλικιωμένη ημεδαπή στην Ορεστιάδα.

Νωρίτερα, άγνωστος δράστης είχε τηλεφωνήσει στην ηλικιωμένη και με το πρόσχημα ότι συγγενικό της πρόσωπο έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, της ζητήθηκε να καταβάλει χρηματικό ποσό, το οποίο θα παραλάμβαναν οι συνεργοί του από την ίδια.

Έπειτα από σχετική ενημέρωση των αστυνομικών αρχών και αφού η παθούσα είχε αντιληφθεί την προσπάθεια εξαπάτησής της, οι αστυνομικοί επενέβησαν και συνέλαβαν τους δύο δράστες – εισπράκτορες, τη στιγμή που μετέβησαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην οικία της για την παραλαβή των χρημάτων.

Κατασχέθηκαν το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες, τρία κινητά τηλέφωνα, καθώς επίσης ένα κόσμημα και ένα ρολόι χειρός, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.