Ο Βασιλιάς απέθανε, ζήτω ο βασιλεύς

Όπως δείχνει το όλο θέμα ο Χ. Μέτιος πλέον, δεν είναι το αγαπητό παιδί της ΝΔ στην Περιφέρεια.

Τα ηνία της αγάπης της ΝΔ, φιλοδοξεί να πάρει πλέον ο νυν Περιφερειάρχης Χ. Τοψίδης, ο οποίος, κατέβηκε στις εκλογές του  του 2019 ως ανεξάρτητος και ως σχεδόν ως αντάρτης της ΝΔ, και άσκησε πολύ σκληρή κριτική στον τότε Περιφερειάρχη και αγαπητό παιδί της ΝΔ Χ. Μέτιο,  σε αντίθεση με τον νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, ο οποίος, που και που, ρίχνει και ένα δελτίο τύπου, καυτηριάζοντας τάχα μου ντε, τον Περιφερειάρχη Χ. Τοψίδη και σίγουρα το θέμα πλέον δεν είναι ο Χ. Μέτιος, ο οποίος πλήρωσε τα λάθη του, πιστεύοντας στην στήριξη της ΝΔ και μην υπολογίζοντας ότι όταν χάσει τα πρωτεία, πάει στα αζήτητα.

Άλλωστε δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος και σίγουρα το κόμμα της ΝΔ που αυτή τη φορά βρίσκεται στην εξουσία, δεν είναι το μοναδικό κόμμα εξουσίας,  που ρίχνει στα αζήτητα όσους δεν τους χρειάζεται, αφού στην ίδια λογική πορεύονται όλα τα κόμματα όταν ανεβαίνουν στο βάθρο του νικητή και της κυβέρνησης.

Δεν ξεχνάμε ότι τα ίδια έκανε το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, ούτε φυσικά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ουσία όμως δεν είναι εκεί. Αυτή τη στιγμή ο Χ. Τοψίδης λανσάρετε σαν το καλό παιδί της ΝΔ, αφού δεν παραλείπει ποτέ να φωτογραφίζεται με τα πρωτοκλασάτα στελέχη και υπουργούς της κυβέρνησης, αποκτώντας μάλιστα όπως τουλάχιστον φαίνεται στα Δελτία Τύπου του, ιδιαίτερες σχέσης με την υπουργό Μενδώνη η οποία απλώνει πακτωλό χρημάτων για να συντηρηθούν τα αρχαία μνημεία της Τουρκοκρατίας, αφήνοντας το ένδοξο αρχαίο παρελθών της Θράκης στα αζήτητα.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης του Έβρου, στην Ορεστιάδα, την περασμένη Πέμπτη. Ο Περιφερειάρχης αναλώθηκε στην αναφορά των «μεγαλύτερων επιτυχιών» της διοίκησής του, σε ό,τι αφορά την απορρόφηση του ΕΣΠΑ, την υλοποίηση και τον προγραμματισμό κάποιων έργων, ενώ εξήρε τη συνεργασία της Περιφέρειας με την Κυβέρνηση και ευχαρίστησε προσωπικά γι’ αυτό τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Η μοναδική αξίωση που πρόβαλε ο κ. Τοψίδης, είχε να κάνει με την ασφάλεια των συνόρων, λέγοντας πως «βασική μας επιδίωξη σε συνεργασία με την κυβέρνηση, είναι η παροχή κινήτρων και ευκαιριών στους ανθρώπους που κατοικούν στην οριογραμμή, ώστε να παραμείνουν στα μέρη τους».

Με λίγα λόγια, τα θέματα της υπογεννητικότητας, της ανεργίας, το κλείσιμο των επιχειρήσεων, αφήνουν αδιάφορο τον Περιφερειάρχη και δεν πιέζει για όλα αυτά πορευμένος και φωτογραφιζόμενος σε κάθε φιέστα του κυβερνόντος κόμματος. Με λίγα λόγια, η ανεξαρτησία του Χ. Τοψίδη, κράτησε μέχρι η κυβέρνηση να του χτυπήσει φιλικά την πλάτη και ο Περιφερειάρχης να ξεχάσει τα προβλήματα του τόπου.

Είναι κρίμα γιατί όλον τον καιρό που ήταν αντιπολίτευση άλλα έλεγε.

Το είπαμε, η εξουσία είναι γλυκιά και για να παραμείνεις σε αυτή, πρέπει να τα έχεις καλά με την μεγαλύτερη εξουσία.

Α.Π.