Λάβαμε, από τον αξιόλογο Πολιτικό Μηχανικό, Αργύρη Πλέσια, την επιστολή παρέμβαση, αναφορικά με το άρθρο μας, που κάνει που κάνει λόγο στην γκρεμισμένη γέφυρα του Κομψάτου και της Καβάλας, και την δημοσιεύουμε αυτολεξεί, ευχαριστώντας τον παράλληλα για την παρέμβασή του.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το άρθρο μας δεν έχει να κάνει με την πορεία των προαναφερμένων έργων στην περιοχή, αλλά με την έλλειψη πολιτικής βούλησης  των τοπικών ταγών, οι οποίοι ενώ ακόμη δεν βρήκαν τους υπευθύνους για το γκρέμισμα των γεφυρών, και για να προχωρήσουν ένα έργο – το οποιοδήποτε- χρειάζονται να περάσουν χρόνια, ανεξάρτητα από την  γραφειοκρατία και τους λόγους σκοπιμότητας ή μη.

Το άρθρο έχει σημειολογική αναφορά ως προς την μεταξύ σύνδεση  της τοπικής κοινωνίας μέσω των δημοσίων επενδύσεων,  που είναι ευθύνη των πολιτικών οι οποίοι δεν αναπτύσσουν έγκαιρα,  εκείνες τις πολιτικές που ενώνουν τις κοινωνίες. Απεναντίας μάλιστα, οι πολιτικές τους συντελούν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, στον διχασμό των τοπικών κοινωνιών.

Η ανάρτηση του κ. Πλέσια.

Αξιότιμε κύριε Διευθυντά

Είδα στην αρθρογραφία  σας της 9/10/2024, το άρθρο που αφορά σε γκρεμισμένες γέφυρες της περιφέρειας

Προς ενημέρωσή σας θα ήθελα να σας πληροφορήσω για τα εξής

  • Η νέα γέφυρα κομψάτου κατασκευάζεται. Είναι σε φάση τοποθέτησης ανωδομής με προεντεταμένες προκατασκευασμένες δοκούς. Εκτιμώμενος χρόνος ολοκλήρωσης 6 μήνες
  • Η γεφύρωση της καβάλας εξετάζεται ως προς την σκοπιμότητα της υπο της νέες συνθήκες (έχω αρθρογραφήσει για την ανάγκη επαναξιολογησης της σκοπιμότητας)
  • Η γεφύρωση του Νέστου στο Παρανέστι της Δράμας έχει ελεγχθεί ως προς την στατική επάρκεια. Έχει υποστυλωθεί τμηματικά. Υλοποιούνται εργασίες αποκατάστασης της επάρκειας με εφαρμογή πρωτοποριακής τεχνολογίας προέντασης σε λάμες FRPs. ‘Εχει προκηρυχθεί η εκπόνησης μελέτης νέας γέφυρας προς αντικατάσταση της βλαμμένης, και η διαδικασία είναι σε φάση αξιολόγησης προσφορών

Με εκτίμηση

Αργύρης Πλέσιας

Πολιτικός Μηχανικός

Τηλ. 6977985158

Τέλος, τον ευχαριστούμε για την ενημέρωση.