Σοφολογιότατος Μουφτής Κομοτηνης dr Τζ. Χαλήλ: Τους αφήνω στην κρίση των συμπολιτών μου μουσουλμάνων. Ας τους κρίνουν αυτοί.

Ο Μουφτής Κομοτηνής, Σοφολογιώτατος Τζ. Χαλήλ, μίλησε στο thracenews.gr  για τα όσα απαράδεκτα διαδραματίστηκαν στο τέμενος Πλάτανου στην Ξάνθη, όταν ο ίδιος, ένας γαλήνιος, πράος και σοφός άνθρωπος έγινε αντικείμενο βίαιου προπηλακισμού από φανατικούς τουρκοφασίστες, προεξάρχοντος του κατά λοιπά γιατρού που πληρώνεται από το Ελληνικό Δημόσιο κ. Χ. Μπαλτατζή.

Δεν σεβάστηκαν ούτε την ιδιότητά του, ούτε την ηλικία του, ούτε και την ίδια τη θρησκεία τους, αφού την εργαλειοποιούν για ανθελληνικούς πολιτικούς λόγους.

Η εικόνα του ηλικιωμένου Μουφτή που προπηλακιζόταν χυδαία και που βγήκε από την αυλή του τζαμιού και έβαλε το χαλάκι του έξω από την αυλή για να προσευχηθεί, θα πρέπει να ταράζει και να εξοργίζει κάθε πιστό μουσουλμάνο.

Ο Σοφολογιότατος δρ Τζ. Χαλήλ αποτελεί κόσμημα και θα πρέπει η Ελληνική Δημοκρατία να τον προφυλάξει με κάθε τρόπο.

Ο Σοφολογιώτατος κατά τη συνέντευξή του μεταξύ άλλων είπε πως “Στο Ισλάμ δεν χωρούν αποκλεισμοί. Στο Ισλάμ μαθαίνουμε το σεβασμό στην πίστη μας, αλλά και στην πίστη των άλλων. Όσοι πιστεύουμε στο Ισλάμ – και αυτό ισχύει θεωρώ για κάθε θρησκεία – η ώρα της προσευχής στο Θεό είναι ιερή ώρα. Αυτό κάποιοι δεν το σέβονται, γιατί πολύ απλά δεν έχουν θρησκευτική συνείδηση, αλλά πολιτική…

…Απόρησα πως γιατροί στο επάγγελμα, επιστήμονες και άνθρωποι που ζητούν να τους εμπιστευτεί ο κόσμος για την υγεία τους, συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο σε έναν χώρο λατρείας. Ποιος μπορεί να διώξει κάποιον από το χώρο λατρείας και σε ποιον ανήκει ο χώρος λατρείας;…Είμαι σας ομολογώ, βαθιά λυπημένος. Δεν μπορώ να διανοηθώ μουσουλμάνος να διώχνει μουσουλμάνο από χώρο λατρείας. Εδώ έρχονται άλλης θρησκείας άνθρωποι για να παρακολουθήσουν την προσευχή μας και τους υποδεχόμαστε με χαρά και γαλήνη. Αυτό που δέχθηκα την Παρασκευή, από συγκεκριμένους ανθρώπους, που πολιτικά και όχι μόνο κατευθύνονται από άλλες καταστάσεις, εμένα ως θρησκευτικό λειτουργό και Μουφτή δεν με εκφράζουν. Τους αφήνω στην κρίση των συμπολιτών μου μουσουλμάνων. Ας τους κρίνουν αυτοί. Ας κρίνουν την ασέβεια στο χώρο λατρείας, την ασέβεια στην προσευχή, την ασέβεια σε έναν θρησκευτικό λειτουργό. Δεν προτίθεμαι να δώσω συνέχεια στο γεγονός. Πιστεύω ότι θα κληθούν να λογοδοτήσουν στους προϊσταμένους τους”

σσ

Στις δύο φωτογραφίες-

Άνω: Ο Μουφτής Κομοτηνής Σοφολογιώτατος Δρ Τζ. Χαλήλ προσεύχεται έξω από την αυλή του τζαμιού, όπου τον ξέστειλαν ο ιατρός Μπαλτατζή και οι ομοϊδεάτες του.

Κάτω: Ο κ. Μπαλτατζή με τον παράνομο ψευτομουφτή Τράμπα σε κάποιο τζαμί της Ξάνθης με διάκοσμο την τουρκική σημαία.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΠΗΓΗ: Ίασμος Νέα και Απόψεις