ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΚΟΜΕΝΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ Η ΘΡΑΚΗ

HELLENIC TRAIN: Είναι χαλασμένες οι γραμμές, βάζουμε λεοφωρεία- Τουριστικό τραινάκι το συζητάμε

ΟΣΕ. Οι γραμμή Θεσσαλονίκη Αλεξανδρούπολη είναι ενεργή.

HELLENIC TRAIN KAI OSE ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ

 

Δυστυχώς στην ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής λύσης προς τον υπουργό υποδομών και μεταφορών για τον αποκλεισμό εδώ και 5 χρόνια του σιδηροδρομικής σύνδεσης της Θράκης απάντησε η HELLENIC TRAIN και ο «νεκρός και χωρίς αντικείμενο ΟΣΕ».

Προφανέστατα τα η διοίκηση της χώρας εκτελείται από ανώνυμες εταιρείες και από νεκρούς και ανενεργούς οργανισμούς. Ο υπουργός ελέω πολιτικού κόστους, αφήνει τους άλλου δύο (εταιρεία και ΟΣΕ να βγάλουν το φίδι από την τρύπα).

Και όπως δείχνει το όλο θέμα, πιστεύουν οι δυνάστες του Ελληνικού Λαού, επειδή ίσως με την ψήφο του επιλέγει ανίκανους υπουργούς, ότι και οι υπόλοιποι τρώνε κουτόχορτο.

Τι ρώτησε ο βουλευτής…

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Προτίθεσθε να μας απαντήσετε συγκεκριμένα, μετά πλειάδα ερωτήσεων στο Υπουργείο σας, αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα και πότε θα λειτουργήσει η σιδηροδρομική γραμμή Δράμας – Ξάνθης, για να συνδεθεί σιδηροδρομικά η Θράκη με την υπόλοιπη Ελλάδα;
  2. Προτίθεστε να μας απαντήσετε αν υπάρχει προγραμματισμός να λειτουργήσει το τουριστικό τραίνο Δράμας – Παρανεστίου – Τοξοτών και πότε; Είναι η τρίτη ερώτηση που κάνουμε και για το συγκεκριμένο θέμα εις βάθος χρόνου. Σε αρνητική απάντηση, να μας εκθέσετε τους ακριβείς λόγους.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ» ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΑΙΡΟΝΤΩΝ

Ερώτηση Βουλής, σας ενημερώνουμε ακολούθως.

Ερώτημα 1: Η κατάσταση της σιδηροδρομικής υποδομής, ειδικά στο συγκεκριμένο τμήμα του δικτύου, δεν μας επιτρέπει τη δρομολόγηση επιβατικών αμαξοστοιχιών. Για το λόγο αυτό, στην παρούσα φάση, τα τακτικά επιβατικά δρομολόγια στο τμήμα Δράμα – Ξάνθη, εκτελούνται με λεωφορείο. Πιο συγκεκριμένα, καθημερινά εκτελούνται: ένα δρομολόγιο από Ξάνθη για Δράμα και 2 δρομολόγια από Δράμα για Ξάνθη (με ενδιάμεσες σταθμεύσεις για την εξυπηρέτηση χωριών των 2 Νομών).

Ερώτημα 2: Η ενεργοποίηση του τουριστικού τρένου Δράμας – Ξάνθης, μπορεί να εξετασθεί σε συνάρτηση με τις δυνατότητες της σιδηροδρομικής υποδομής. Η Hellenic Train, στο πλαίσιο αναβάθμισης των υπηρεσιών της, έχει ως στόχο την ανάπτυξη τουριστικών διαδρομών και την ενεργοποίηση ιστορικών τρένων για την ανάδειξη και προβολή περιοχών με τουριστικό ενδιαφέρον. Μεταξύ των ανωτέρω δράσεων θα μπορούσε να είναι και η δρομολόγηση τουριστικού τρένου Δράμας – Ξάνθης με την προϋπόθεση να είναι τεχνικά υλοποιήσιμη και οικονομικά βιώσιμη.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΟΣΕ … ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΑΙ

1817 ΑΠΑΝΤΗΣΗ 3 Συνεχίζεται η από πενταετίας διακοπή της σιδηροδρομικής συνδέσεως της χώρας με την θράκη

Τελικά ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο; Αυτοί που αγόρασαν την περιουσία του Ελληνικού Λαού ή ο δυνάστης Οργανισμός που απλά «Νίπτει τα χείρας του»;