Για την «αιχμαλωσία» των νέων από το διαδίκτυο θα μιλήσει κανείς;

 

Συνολικά 6.043 αποβολές λόγω χρήσης κινητού τηλεφώνου εντός του σχολείου έχουν καταγραφεί από την αρχή του διδακτικού έτους, όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος παράλληλα χαρακτήρισε το μέτρο της απαγόρευσης «θεαματικά καλό».

Τελικά υλοποιείται το έργο της κυβέρνησης με την απαγόρευση;

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ;

Δεν γνωρίζω όταν ο υπουργός Κ. Πιερακάκης που χαρακτήρισε το μέτρο της απαγόρευσης των κινητών στα σχολεία «θεαματικά καλό», και είναι καλό, αν είδε ότι μία κοινωνία ολόκληρη, που  είναι «αιχμάλωτη» στο διαδίκτυο, ξεκινόντας από τις μικρές ηλικίες που τα αποτελέσματα τα είδαμε και στην πράξη και δεν μιλάμε για το εκλεπτυσμένο μπούλινγκ αλλά, για λιντσάρισμα, και φυσικά την πλύση εγκεφάλου που επιτυγχάνεται με τα διάφορα   fake news, στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Η συνολική εικόνα κατάρρευσης της Ελληνικής Κοινωνίας, ανεξαρτήτου ηλικίας, που είναι όλη την ημέρα με ένα κινητό στο χέρι,  προφανώς αφήνει αδιάφορο τον κ. Πιερακάκη και εστιάζει στο γεγονός ότι η πολιτική του «πέτυχε».

Σαφέστατα δεν γνωρίζουμε τι θα μπορούσε να κάνει μία κυβέρνηση για την σωτηρία της κοινωνίας, όμως, όταν έχει την δυνατότητα να σβήνει μέσω των «σκιωδών» πολιτικών της, δυσμενή σχόλια εναντίων της κυβέρνησης, θα μπορούσε ίσως να βάλλει κάποια «φίλτρα» για να προστατεύσει την κοινωνία από το φάγωμα της σάρκας της.

Δεν γίνεται η κυβέρνηση να βρίσκει τους πολίτες ακόμη και στου «βοδιού το κέρατο» για να πληρώσουν τους φόρους τους και να μην μπορεί να βρει πόση και τι ζημιά κάνει το διαδίκτυο στην κοινωνία.

Δεν το βλέπει; Δεν την ενδιαφέρει; Την συμφέρει για την περεταίρω παραμονή της στην εξουσία;

Άγνωσται αι βουλαί των εξουσιαστών.

Α.Π.