Απολογισμός δημάρχου

Ειδική συνεδρίαση του δήμου Ξάνθης – “Ξέχασε” ο Γ. Δρεμσίζης να ενημερώσει τους δημότες για την απολογία του δημάρχου.

ΜΥΝΗΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ: ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΙΟ ΣΥΝΕΤΟΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΓΡΙΕΨΕ – ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Για μία ακόμη φορά, εν κρυπτό, αφού δεν κοινοποιήθηκε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιάννη Δρεμσίζη,  συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο της Ξάνθης με την απολογία του δημάρχου.

Δώσαμε έκταση στο θέμα, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο δήμαρχος εξελέγη με σύνθημα την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, και αυτός είναι ο λόγος που δώσαμε χώρο στις επισημάνσεις της αντιπολίτευσης χωρίς να παραβλέπουμε το γεγονός ότι η νέα δημοτική αρχή βρήκε προβλήματα βουνό, δουλεύει με φιλότιμο, αλλά  είναι επιτακτική ανάγκη, να «φουλάρει» τις μηχανές.

Ο Μ. Φανουράκης μετέφερε το πρόβλημα ορισμένων επαγγελματιών οι οποίοι ελέγχθηκαν και υπέστησαν διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα είτε γιατί δεν διέθεταν άδεια για τα τραπεζοκαθίσματα, είτε γιατί υπέβαλαν εκπρόθεσμα τις αιτήσεις τους. Ποιο συγκεκριμένα ανέφερε.  «Ουσιαστικά από το καλοκαίρι, γίναμε μάρτυρες των παραπόνων των επιχειρήσεων για τις δανειοδοτήσεις και αιτήσεις για τους κοινόχρηστους  χώρους  που η δήμος δεν προχώρησε στην έκδοση, με την δικαιολογία ότι υπήρχαν θέματα σε συγκεκριμένους κοινόχρηστους χώρους. Αυτό που καταγράφηκε ήταν το παράπονο επαγγελματιών οι οποίοι δεν είχαν άδεια και να βεβαιώνονται παραβάσεις και πέρα από το κόστος για την επιχείρηση υπάρχει και διοικητική ποινή και με την επιβολή του νέου νόμου οι διαδικασίες είναι αυστηρές για τους επιχειρηματίες.  Απευθυνθήκαμε στις υπηρεσίες του δήμου, οι υπηρεσίες «φωτογράφιζαν για τις ευθύνες μία άλλη υπηρεσία, δεν θα μπούμε στην διαδικασία ελέγχου των υπηρεσιών, αλλά αυτό που προτάσσουμε είναι ότι η καθυστέρηση είναι αδικαιολόγητη, έχει επιπτώσεις στις επιχειρήσεις και αυτή την στιγμή τουλάχιστον πάνω από 30 επιχειρήσεις, ενώ έχουν κατά θέσει νόμιμα τα χαρτιά δεν έχουν άδεια. χρήσης κοινόχρηστου χώρου, έχουν βεβαιωθεί παραβάσεις πέρα από τα υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και στα εμπορικά υπάρχουν και τα περίπτερα και πέρα από το γεγονός ότι οδεύουμε στον ενδέκατο μήνα του έτους, πέρα από το έγγραφο του δήμου προς τις επιχειρήσεις για να κάνουν τις αιτήσεις για το 2025,  αλλά και ο δήμος καθυστέρησε να εκδώσεις τις άδειες, εκτιμώ ότι πρέπει σαν δήμος να δούμε αν μπορούμε να πάρουμε απόφαση είτε σαν δημοτικό συμβούλιο είτε σαν επιτροπή για να είναι μειωμένες οι διοικητικές κυρώσεις γιατί ο νόμος, όπως όλοι οι αντιδήμαρχοι γνωρίζουν, είναι πάρα πολύ αυστηρός

 

Κυριάκος Παπαδόπολος: Ο μεγαλύτερος όγκος των αιτήσεων ήρθε τον Μάρτιο. Από αυτές, σωστά αναφέρατε ότι περίπου 30 επιχειρήσεις δεν πήραν άδεια γιατί είναι σε συγκεκριμένα σημεία και σε αντίφαση με τις γενικές διατάξεις που ισχύουν, έρχεται η κανονιστική του 2016 κύριε Φανουράκη ξέρετε πώς είναι χαρακτηρισμένη η πλατεία Λαδά, ο πεζόδρομος της Δαγκλή που ναι μεν έγινε πεζόδρομος αλλά δεν έχει οριοθετηθεί, αυτά όλα πρέπει να αποτυπωθούν, να ταυτοποιηθούν και να δοθούν οι άδειες. Αντιλαμβανόμαστε και εμείς, ότι πέρασε μακρύ διάστημα και πρέπει να τελειώνουμε με αυτή την υπόθεση και πήραμε απόφαση να τελειώνουμε με την χωροθέτηση σε αυτά τα σημεία όπως Ορφέως και Αμοιρίδη, όπου υπάρχει η διάβαση για τα ΑΜΕΑ που μας εμποδίζει να δώσουμε άδεια. Η υπηρεσίες αρνούνται να τα δώσουν και πρέπει να προβούμε σε νέα κανονιστική, να κάνουμε ταυτοποίηση των χώρων και να πάμε παρακάτω, θα συνεχίσουν με το υφιστάμενο καθεστώς έως ότου γίνει αποτύπωση του χώρου να γίνει μία νέα κανονιστική, η οποία θα είναι σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου. Πράγματα που έπρεπε να γίνουν εδώ και χρόνια. Αυτή η κατάσταση δεν είναι σημερινή π.χ. η πλατεία Λαδά είναι χαρακτηρισμένη πράσινο, η πλατεία Αντίκα είναι δύο Κοινόχρηστοι Χώροι  ξεχωριστά που δεν φαίνονται ως πλατεία,  πώς θα το αντιμετωπίσουμε; σαν πλατεία ή σαν κοινόχρηστο χώρο; Μοιραία το μπαλάκι πέφτει στην Υπηρεσία. Όλα αυτά πρέπει να συζητηθούν και να παρθούν αποφάσεις για να γίνει η κανονιστική . Είχαμε συνάντηση με τους καταστηματάρχες, τα είπαμε, τα συζητήσαμε τους εξηγήσαμε, το καταλαβαίνουν και επείγει να ξεκινήσουμε.

 

Δήμαρχος: Οι αποτυπώσεις έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί σε ένα μεγάλο κομμάτι,

 

Μ. Φανουράκης: Καταλαβαίνω το θέμα της κανονιστικής αλλά για να πάμε σε κανονιστική απαιτείται χρόνος, διαβούλευση, με τους φορείς είναι μεγάλη η διαδικασία. Μπήκατε σε μία λογική συγκεκριμένων οδών, υπάρχουν όμως και άλλοι χώροι, δεν θέλω να μπούμε σε αυτή την αντιπαράθεση. Το θέμα είναι οι επιχειρήσεις να πάρουν αυτό που δικαιούνται και για αυτό είσθε δημοτική αρχή κύριε Παπαδόπουλε, η δημοτική αρχή είναι εδώ για να δίνει λύσεις

 

Κ. Παπαδόπουλος: Τι λέτε κ. Φανουράκη, μέχρι χτες ήσασταν δημοτική αρχή

Μ. Φανουράκης: Δώσαμε λύσεις.

Κ. Παπαδόπουλος: λύσεις όπως νάναι; Στην Ορφέως πώς δίνατε άδεια επάνω στην διάβαση ΑΜΕΑ;

Μ. Φανουράκης: Μη λέμε δικαιολογίες,  από αυτές μπορούμε να βρούμε πολλές είμαστε στον 11ο μήνα κύριε Παπαδόπουλε και η καραμέλα του τι κάνατε εσείς μπορεί να φτάσει μέχρι το 28.

Κ. Παπαδόπουλος: Εσείς μπορεί να λέτε ότι θέλετε. Εγώ ξέρω ότι επί πέντε χρόνια τα δίνατε όπως όπως . Τα δεδομένα αλλάζουν. Ήταν μία κανονιστική που έγινε πρώτη φορά το 16 για μαγαζιά επί Δημαρχόπουλου.

Μ. Φανουράκης: Τα όπως όπως τι σημαίνει ότι τα δίναμε π0αράνομα;

Κ. Παπαδόπουλος: Το πράσινο πώς το δίνατε;

Μ. Φανουράκης: Εμείς μιλάμε για ένα πρόβλημα του σήμερα. Μιλάμε για ένα πρόβλημα των επιχειρηματιών οι οποίοι το βιώνουμε. Θέλετε να πείτε για το 23, πείτε ότι θέλουμε.

Κ. Παπαδόπουλος: Το καταλαβαίνω θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα και δεν είπα τίποτε διαφορετικό, μου λέτε για την πλατεία. Δεν είναι μόνο η πλατεία.

 

Π. Λύρατζης: Μισό λεπτό για να καταλάβω το θέμα γιατί μπερδεύτηκα. Οι επιχειρηματίες έχουν άδεις για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων; Αν δεν έχουν μπορούν να βγάλουν μέσα στο 25;

Δήμαρχος: Η πλειοψηφία έχει άδειες. Μιλάμε για 32 αιτήσεις που δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Π. Λύρατζης. Άρα αυτοί μπορούν μες στο 24  να τακτοποιηθούν;

Δήμαρχος: Έχουμε αλλάξει την διαδικασία και θα τακτοποιηθούν άμεσα. Είδαμε την δυσλειτουργία και το πρόβλημα που δημιουργούνταν, οπότε, μέχρι να ολοκληρωθεί η κανονιστική η οποία πολύ σωστά είναι χρονοβόρα διαδικασία, αλλάξαμε την διαδικασία έκδοσης νέων αδειών και την διαδικασία ανανέωσης, πάντα με βάση τον νόμο. Και το κάναμε γιατί οι κανονιστικές παλαιότερες είχαν άλλα δεδομένα. Τα δεδομένα άλλαξαν και αυτός είναι ο λόγος που πήραμε την απόφαση της αποτύπωσης είναι να γίνει η νέα κανονιστική. Την στιγμή που είδαμε ότι η υπηρεσία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στον όγκο και στον φόρτο εργασίας για να βγάλει αυτές τις άδειες, απλοποιήσαμε την διαδικασία για να μην έχουμε στο μέλλων το ίδιο πρόβλημα.

 

Μ. Φανουρακης: Χαίρομε γιατί παρόλο τον 11ο μήνα, ακούστηκε από τον δήμαρχο ότι θα δοθεί λύση.  Αυτή η λύση έπρεπε να δοθεί νωρίτερα. Έπρεπε μέσα στο καλοκαίρι να δοθεί λύση. Είμαστε εδώ για βοηθήσουμε.

Δήμαρχος: Από τις 32 μηνυτήριες αναφορές, οι 8 είχαν κάνει αίτηση και δεν πήραν άδεια, 7 δεν είχαν ούτε αίτηση, ούτε άδεια, και όλα τα υπόλοιπα ήταν για υπέρβαση. Οπότε ναι, υπήρξε θέμα, αλλά και οι αγαπητοί φίλοι καταστηματάρχες, πρέπει λίγο σιγά σιγά  να μπαίνουν ποιο πολύ στα πλαίσια του νόμου γιατί έχουν και τις αντίστοιχες κυρώσεις.

Σ. Μελισσοπουλος:  Όταν ένας πολίτης ζει σε μία πόλη χωρίς κανόνες είναι λογικό να λειτουργεί και αυτός έτσι. 

Σχόλιο. Τοπογραφική αποτύπωση, νομιμοποίηση, χωροθέτηση, νομιμοποίηση παιδικών χαρών, παιδικών σταθμών, σχολείων όλα αυτά τα ζητήματα έπρεπε να είναι λυμένα για να έναν σύγχρονο δήμο, για να μην τα πιάνουμε από την αρχή και να μην τα βρίσκουμε μπροστά. Κανονιστική του 16, και να μην πιανόμαστε να τα λύσουμε ακόμη και με τρόπους που είναι «ευέλικτοι» και δεν είναι απόλυτα σύννομοι. Και αυτό το πινγκ πονγκ που είδαμε προηγουμένως για το ποιος δεν πήρε αποφάσεις και ποιος δεν ήταν ευέλικτος,  νομίζω ότι δεν τιμά τον δήμο με σύγχρονες λειτουργίες.

Να γίνει μία κουβέντα για την καθημερινότητα του πολίτη της πόλης, για τον τρόπο που ζει και κινείτε η πόλη στην καθημερινότητα της.

 

Κατά κοινή ομολογία, διαχρονικά, είναι μία πόλη που δεν μοιάζει με κανονική, λειτουργεί χωρίς κανόνες. Προβλήματα υποδομών υπολείπετε σε ζητήματα εκσυγχρονισμού, ψηφιακού μετασχηματισμού.  Τα πεζοδρόμια της πόλης στο κέντρο και στις οδούς που πλησιάζουν προς το κέντρο και τις γειτονιές, είναι ανύπαρκτα, όχι λειτουργικά, καταστραμμένα και έχουν  καταληφθεί από ιδιώτες και αλλού δεν υπάρχουν καθόλου. Παράδειγμα η Κουγιουμτζόγλου, και ο πεζός, κάνει ελιγμούς για να αποφύγει τα αυτοκίνητα. Το τελευταίο έργο που είδαμε στην πόλη αν θυμάμαι καλά ήταν το 2010 ή το 2011.

Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν γίνει αναπλάσεις δρόμων και πεζοδρομίων που σημαίνει μία δύσκολη καθημερινότητα του πολίτη.

Ελλιπής αστυνόμευση. Μεγαλύτερη βάση στην πρόληψη και λιγότερο στην καταστολή, και η καταστολή χρειάζεται αστυνομία και είμαι σίγουρος ότι ο δήμαρχος απευθύνθηκε στον αστυνομικό διευθυντή, του είπε ότι δεν έχει προσωπικό, ο υπουργός δεν έχει χρηματοδότηση και το αποτέλεσμα είναι ότι ο πολίτης μένει ανυπεράσπιστος και η παταγώδης αποτυχία του δήμου μας, που δεν έχουμε δημοτική αστυνομία γιατί χάσαμε κάποιες προθεσμίες. Αποτέλεσμα, σε σημεία πεζών να κινούνται τροχοφόρα και ο θεός μας φύλαξε και δεν είχαμε κάποιο ατύχημα. Παρκάρουν αυτοκίνητα στο ρολόι της Ξάνθης κα μία πόλης εντελώς αφημένη στην τύχη της.

Δρόμοι καταστραμμένοι. Λίγο οι οπτικές ίνες, το αέριο και οι δρόμοι θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο. Και τα λέω όλα αυτά, γιατί σε λίγο θα έρθει το Τεχνικό Πρόγραμμα και θα πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες. Τα επαγγελματικά αυτοκίνητα εφοδιασμού δεν κρατούν κανέναν κανόνα. Παλιά πόλη, ένας οδηγός για να κινηθεί θα πρέπει να περάσει ανάμεσα από τα τραπεζοκαθίσματα και τους πολίτες. Τριτοκοσμική εικόνα.  Έχει έρθει θέμα από τον κ. Παπαδόπουλο και για αυτό, αλλά και για την κατάσταση των κυβόλιθων στην παλιά πόλη. Ουσιαστικά περιμένουμε τις δικές σας πρωτοβουλίες.

Απορρίμματα. Βλέπουμε βήματα θετικά, αλλά βλέπουμε και υστερήσεις. Είναι ανεκπαίδευτοι και οι πολίτες. Όταν ένας πολίτης ζει σε μία πόλη χωρίς κανόνες είναι λογικό να λειτουργεί και αυτός έτσι.  Υπάρχει ατομική ευθύνη αλλά κυρίως φταίμε εμείς που δεν παίρνουμε μέτρα να βάλουμε σε μία σωστή σειρά τα πράγματα.

Αδέσποτα και δεσποζόμενα. Θα πρέπει να γίνουν βήματα σε αυτή την κατεύθυνση. Δεν ξέρουμε τι γίνεται με το καταφύγιο.  Δεν υπάρχει σωστό σκεπτικό εκ μέρους του δήμου για τα θέματα πρόληψης. Δήμαρχε είχα πει παλαιότερα να υπάρχει ένας χώρος για τα δεσποζόμενα για να μπορούν ελεύθερα να κινούνται και να εκτονώνονται. Σκηνές που δεν μας αρμόζουν,  αλλά είναι στην καθημερινότητά μας.

Πάρκα παιδικές χαρές. Ποιο είναι το καθεστώς; Είναι νόμιμα, έχουν πάρει σήμανση; Είμαστε καλυμμένοι σε περίπτωση ατυχήματος;

Κοινωνικές Υπηρεσίες. Δένε είναι εύκολο. Δεν γίνεται σε άλλες πόλεις ένας άστεγος να μην έχει ένα δημοτικό χώρο να στεγαστεί ή οι κακοποιημένες γυναίκες. Νομίζω πώς είμαστε σε έναν δήμο που κάνει πάρα πολύ αργά βήματα και να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε ποιο γρήγορα.

Πολιτιστική κληρονομιά και αρχιτεκτονική της πόλης  για τα κτίρια, που υπάρχουν, να φέρουν έσοδα, τρόπος για να εκμεταλλευτούμε  νομίζω ότι ακόμη σε σχέση με τα προηγούμενα, είναι ψιλά γράμματα. Κύριε Δήμαρχε. Δεν παραβλέπω τις προσπάθειες που γίνονται προσπάθειες για την βελτίωση των υποδομών, τον σχεδιασμό έργων και δράσεων, το πρόγραμμα ΣΒΑ,

Δεν παραβλέπω τις άοκνες προσπάθειες των αντιδημάρχων, αλλά αυτή τη στιγμή η πόλη μετά βίας περνάει την βάση. Υστερούμε σε σχέση με άλλες πόλης πάρα πολύ. Σίγουρα δεν γίνονται θαύματα αλλά και εμείς ως αντιπολίτευση, μπορούμε να βοηθούμε. Το βασικό μας ερώτημα, θεωρητικό θέλετε να το πείτε, ρητορικό, όπως θέλετε να το πείτε, είναι πότε θα αρχίσουμε σιγά σιγά να βλέπουμε την Ξάνθη, να είναι μία πόλη λειτουργική, μία πόλη που να σέβεται τους πολίτες της. Πολιτισμός δεν είναι τα πολιτιστικά σχήματα αλλά η ανάδειξη του ανθρώπου ως κυρίαρχος μέσα σε μία πόλη που τον βοηθάει να λύνει τα προβλήματα του. Πότε θα γίνουμε μία πόλη κανονική.

Π. Λύρατζης: Απορριμματοφόρα. Κατά τις 7 το πρωί στους κεντρικούς δρόμους. Χάος  στην κυκλοφορία. Τρείς το μεσημέρι. Σάββατο το μεσημέρι περνάει το απορριμματοφόροι μέσα από την κεντρική πλατεία και αδειάζει την Παναγή Τσαλδάρη. Γίνεται χαμός. Μεγάλο κυκλοφοριακό χάος. Με λίγα λόγια, είναι μικρά πραγματάκια λίγο να το προσέξετε. Επίσης, κάδοι στις γωνίες των δρόμων, Βέβαια δεν ευθύνεσθε εσείς γιατί αλλού του βάλατε και κάποιοι τις μετακινούνε αλλά κάδοι σε διασταυρώσεις που δεν έχει ο οδηγός την ορατότητα. Αν βγείτε έξω, με μικρές παρεμβάσεις μπορούν να διορθωθούν.

Μελισσόπουλος. Εδώ έξω από το δημαρχείο την είσοδο. Απορρίματα. Δεν ενδιαφέρει κανέναν πολίτη πώς έγιναν αυτά. Φταίνε οι άνθρωποι, φταέι ο δήμος που δεν έχει το απόγευμα. Πρέπει να λύσουμε αυτά. Και μας απασχολούν.

 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ξεκινάω από το τελευταίο. Έρχεται ο εργαζόμενος καθαρίζει γύρω γύρω το δημαρχείο. Η καθαρίστρια καθαρίζει την μαρμάρινη είσοδο δύο φορές την ημέρα. Μακάρι ο δήμος να είχε 100 οδοκαθαριστές  σε κάθε γειτονιά, δεν γίνεται. Για αυτό το κομμάτι  θα γίνει εκπαίδευση στα σχολεία και στους κατοίκους.

 

Αναφορικά με τους δρόμους και τα πεζοδρόμια μέσω του  ΣΒΑ, δημιουργούμε 7 χιλιόμετρα πεζοδρόμια και ποδηλατικές διαδρομές. Ουσιαστικά ένα μεγάλο κομμάτι της πόλης, θα γίνει ανάπλαση και θα αλλάξει όλη η εικόνα. Δεν είναι εύκολο αυτό το κομμάτι. Η ΣΑΤΑ που έχουμε είναι συγκεκριμένη. Δεν ανοίγουν προγράμματα που προβλέπουν ασφαλτοστρώσεις και ανάπλαση, τα χρήματα είναι συγκεκριμένα. Κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Θα φανεί στο νέο Τεχνικό Πρόγραμμα και εκεί θα κριθούμε

 

Απορρίμματα: Έλλειψη προσωπικού. Παρόλα αυτά, κάνουν το καλύτερο. Η εικόνα δεν είναι πολύ καλή, αλλά γίνεται υπερπροσπάθεια. Θα ξαναπώ κάτι. Στην γειτονιά μου κλάδεψε κάποιος ένα δένδρο, γέμισε τον άδειο κάδο, και δεν μπορούσε κανένας να πετάξει απορρίμματα. Την Πέμπτη, πέρασε το απορριμματοφόρο, άδειασε τον κάδο και ο πολίτης έβαλε και τα υπόλοιπα κλαδιά. Αυτό αντιμετωπίζουμε. Προβλέπετε πρόστιμο αν ξέρεις ποιος είναι. Θα αλλάξει η εικόνα γιατί ούτε εμάς μας αρέσει όταν βγαίνουμε και περπατάμε. Αδέσποτα.

 

Αδέσποτα

Κατατέθηκε ήδη στην κτηνιατρική υπηρεσία το σχέδιο επέκτασης καταφυγίου και είμαστε σε διαδικασία αναμονής. Αν είναι θετική θα επεκταθεί.

Τρέχει το πρόγραμμα για την περίθαλψη και την στείρωση. Όσο για τα δεσποζόμενα, πέραν του Λημνίου εξετάζεται ακόμη ένας χώρος. Ένας υπάλληλος για τα αδέσποτα για όλο τον δήμο.  Που υπερβάλλει εαυτόν. Σίγουρα δεν κρυβόμαστε πίσω από την έλλειψη προσωπικού. Όπως και με την δημοτική αστυνομία, πρέπει να βρούμε λύσεις και για αυτό αποτυπώνουμε τα προβλήματα. Είναι υποχρέωσή μας.

Παιδικές χαρές.

Ο συντηρητής των παλιών παιδικών χαρών σχεδόν ολοκληρώνει τις εργασίες αποκατάστασης και μόλις ολοκληρώσει έρχεται ο πιστοποιητής, καταθέτουμε φακέλους για άδειες λειτουργίας. Ο ανάδοχος για τις νέες παιδικές χαρές, πήρε τις παρατηρήσεις του πιστοποιητή,  σχεδόν ολοκληρώνει, ξανά έρχεται ο πιστοποιητής, δίνει πιστοποίηση και καταθέτουμε για τα σήματα.  Ο συντηρητής θα είναι με νέα σύμβαση που περιλαμβάνει και τις παλιές και τις νέες για να υπάρχει μόνιμος συντηρητής. Σύμφωνα πάντοτε με τους νόμους.

 

Κοινωνικά

Δ. Γκαγκαλίδης: Οι δομές δεν είναι ικανοποιητικές, σχεδόν ανύπαρκτες, κάναμε ήδη την κατάθεση για το κέντρο ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων, είναι μία δομή που δίνει ανάσα σε πολλές οικογένειες, δεν είναι ΚΑΠΗ, είναι ένα κέντρο που μπορεί ο ηλικιωμένος να απασχολείτε και να φροντίζεται, οπότε η οικογένειά του θα μπορεί να εργάζεται. Καταθέτουμε το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών που αυτό θα μας δώσε ανάσα για τις κακοποιήσεις και φιλοξενίας. Βγήκαν προσκλήσεις για πολυιατρεία στην πόλη, σε συνεργασία με τον Ιατρικό σύλλογο. Θα τα εξοπλίσουμε και θα τα επανδρώσουμε.