ΣΙΓΟΥΡΑ, το ντόπιο πολιτικό σύστημα δεν μας έχει συνηθίσει να πραγματοποιεί και πόσο μάλλον να παραδίδει έργα σε μία νεκρή πολιτικά περίοδο όπως αυτή που διανύουμε.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ που το πράττουν, είναι άξιοι συγχαρητηρίων και σίγουρα για την τοπική μας κοινωνία, σημασία, δεν έχει πόσο μικρά ή μεγάλα είναι τα έργα που θα κάνει ένας δήμαρχος.
ΜΕ ΑΥΤΟ το σκεπτικό αξίζει να αναφερθούμε στην λιτή ανακοίνωση του δήμου Τοπείρου, ο οποίος παρέδωσε το έργο ανάπλαση της παιδικής χαράς στο χωριό Ζηλωτή της επικράτειάς του.
Ένα «εργάκι» που δεν είχε κόστος, αλλά είναι μεγάλης αξίας για τους ανθρώπους των οικισμών που θέλουν τα παιδάκια τους να παίζουν σε έναν ελεγχόμενο χώρο. Άλλωστε έχουν τόση άπλα οι χωριανοί και όμως η παρουσία και μόνον του δήμου είναι αρκετή για να μην νοιώθουν οι χωριανοί μόνοι, να μην νοιώθουν ότι είναι εγκαταλελειμμένοι από την τοπική ηγεσία και αυτό πρέπει να καταλογίσουμε στον Θ. Μίχογλου ο οποίος δεν εκλέγεται για «πλάκα» δήμαρχος τρεις τετραετίας και άλλες τόσες ως σύμβουλος.
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ όταν παρουσιάζεις δουλειά σε μία νεκρή πολιτική περίοδο, οι πολίτες, συνηθισμένοι σε λογικές που το ίδιο το πολιτικό σύστημα επέβαλε, τον οργασμό έργων μόνο στην προεκλογική περίοδο, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η θεωρεία των πολιτών και ψηφοφόρων, είναι διαφορετική.
ΜΕΧΡΙ σήμερα οι πολίτες έβλεπαν τους πολιτικούς ταγούς, οι οποίοι αν ήταν στην εξουσία, ανακάτευαν ακόμη και τις πλάκες πεζοδρομίου για να πείσουν τους ψηφοφόρους ότι παρουσιάζουν έργο και αν ήταν στην αντιπολίτευση έταζαν «λαγούς με πετραχήλια».
ΟΛΟ αυτό, με τις όποιες μικρές ή μεγάλες παρεμβάσεις του δημάρχου, σε απλά καθημερινά πράγματα, ανατρέπουν τα όποια δεδομένα.
Ο ΘΩΜΑΣ ΜΙΧΟΓΛΟΥ κατάφερε αυτό που αδυνατούν να αντιληφθούν οι άλλοι δήμαρχοι της Ξάνθης. Την καθημερινή του παρουσία στα χωριά του.