Πολιτική χροιά το θέμα της «θηλιάς»;

Πολιτικές διαστάσεις παίρνει το ζήτημα της ασφαλτόστρωσης της «Θηλιάς» τουλάχιστον όπως δείχνουν οι ανακοινώσεις στήριξης των εκπροσώπων των αριστερών κομμάτων. Τα κόμματα – αριστερά κυρίως με ανακοινώσεις τους παίρνουν μεν μέρος στην στηριξη των πολιτών της Ξάνθης παράλληλα όμως περνούν τα πολιτικά τους μηνύμα τα όπως συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τίτλο: ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΣ” βάλλοντας ευθέως, εκτιμάτε κατά, των ευγενών προθέσεων των μελών των φυσιολατρικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και φυσικά με τις αντιδράσεις τους επιθυμούν να αποτρέψουν την ειλημμένη απόφαση της Περιφέρειας που ενώ αφήνει π.χ. την γέφυρα του Κομψάτου γκρεμισμένη καθώς και την γέφυρα της Καβάλας, αποφάσισε να ασφαλτοστρώσει έναν δρόμο στην καρδιά μιας παρθένας περιβαλλοντικά περιοχής της Ξάνθης όπου άλλοι λένε ότι  ο δρόμος εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής και τους ή τον επαγγελματία που δραστηριοποιείτε εκεί και φυσικά, άλλοι λένε ότι ο δρόμος γίνεται καθαρά για «πολιτικούς» λόγους.

Σαφώς και ευθύνη της Περιφέρειας είναι να ξεκαθαρίσει την θέση της απέναντι σε αυτήν την αντίδραση των πολιτών.

Η κινητοποίηση της Δευτέρας έδειξε ότι οι πολίτες έχουν λόγο στην καθημερινότητα τους και καλό θα είναι οι διοικήσεις να ακούνε αυτά που λένε και τα κόμματα να πάψουν να εκμεταλλεύονται την ενεργητικότητα των πολιτών.

Αντί τα κόμματα της αριστεράς και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθούν να διεισδύσουν ανάμεσα στους πολίτες που αντιδρούν σε μία κατά την γνώμη τους κακή απόφαση της διοίκησης, είναι προτιμότερο με τον πολιτικό τους λόγο να πιέσουν την διοίκηση μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στο Δημοτικό, να αλλάξει μία απόφαση όπου  κατά την γνώμη των πολιτών είναι επιζήμια στο περιβάλλον.

Μακριά η κομματική εκμετάλλευση από τα προβλήματα καθημερινότητας των πολιτών.

Οι περιβαλλοντικοί σύλλογοι που συμμετέχουν σε αυτήν την κινητοποίηση θα ήταν πρέπον να αποτρέψουν κομματική διείσδυση στον κατά τα άλλα έντιμο αγώνα τους.

ΣΧΟΛΙΟ:

Και ξαφνικά ο πόνος για την «Θηλιά»

Και ξαφνικά έπιασε ο πόνος την αυτοδιοίκηση της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να εξυπηρετήσει τους κατοίκους και γιατί όχι τους επαγγελματίες των ορεινών  μετά από χρόνια εγκατάλειψης της συγκεκριμένης περιοχής.

Ένα δασαρχείο ανύπαρκτο στην ορεινή περιοχή, μία Περιφέρεια απρόσωπη στην περιοχή, ο Δήμος Ξάνθης και Μύκης αδιάφοροι, και επειδή βρέθηκαν κάποιοι άνθρωποι που στην κυριολεξία αγαπούν τον τόπο και προσπαθούν με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουν και πολύ προσωπικό χρόνο να κρατήσουν την περιοχή περιβαλλοντικά «ανθρώπινη», ξαφνικά, το δασαρχείο θυμήθηκε ότι αυτός ο δρόμος θα βοηθήσει στην πυρόσβεση και η Περιφέρεια ότι αυτός ο δρόμος θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους.

 

ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ;