Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθη σήμερα (10-6-2019) τις πρώτες πρωινές ώρες, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 32χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 32χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο 32χρονος κατηγορείται επίσης για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθόσον όπως διαπιστώθηκε οδηγούσε το παραπάνω όχημα στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκε ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

Συνελήφθη 34χρονος αλλοδαπός ο οποίος επιχείρησε να ταξιδέψει από τον Αερολιμένα Καβάλας στην Γερμανία με παραποιημένο έγγραφο

 Συνελήφθη χθες (6-6-2019) το πρωί, στον Αερολιμένα Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Καβάλας, 34χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα με τη χρήση παραποιημένου εγγράφου.

Συγκεκριμένα, ο δράστης μετέβη στο παραπάνω αεροδρόμιο, προκειμένου να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Ντίσελντορφ Γερμανίας, όπου κατά τον έλεγχο κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς ένα (1) παραποιημένο δελτίο ταυτότητας των ελληνικών αρχών, το οποίο και κατασχέθηκε.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Καβάλας.

Συνελήφθησαν 2 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθησαν χθες και σήμερα (7 και 8-6-2019), στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 30 και 21 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην παρέβρια περιοχή Λαγυνών Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον 30χρονο, διότι τον εντόπισαν να μεταφέρει, παράνομα, από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, βραδινές ώρες της 7/8-6-2019, στην επαρχιακή οδό Νέας Σάντας – Αρριανών, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, συνέλαβαν τον 21χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν μια (1) πλαστική βάρκα, ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και Σαπών.

Σύλληψη 48χρονου ημεδαπού για κλοπή Συνελήφθη την 7-6-2019 το πρωί, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 48χρονος ημεδαπός, διότι όπως προέκυψε, βραδινές ώρες της 5/6-6-2019, εισήλθε σε κατάστημα της πόλης και αφαίρεσε από την τσάντα πελάτισσας ένα πορτοφόλι που περιείχε χρήματα. Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε.
Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 2 ημεδαπών για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος Σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας για κλοπή, σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 57 και 49 ετών, διότι όπως προέκυψε, προέβαιναν σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., έχοντας παραβιάσει τους μετρητές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στις οικίες τους, στο νομό  Καβάλας.
Σύλληψη αλλοδαπού για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας Συνελήφθη τις βραδινές ώρες την 9/10-6-2019, στα Δίκελλα Έβρου, από αστυνομικούς μεικτού συνεργείου ελέγχων, 22χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 22χρονος, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Στον οικισμό Δικέλλων, ο 22χρονος, πραγματοποιώντας ελιγμούς προκειμένου να διαφύγει, προσέκρουσε σε περιπολικό, με αποτέλεσμα να προκληθούν μόνο υλικές ζημιές και τελικά συνελήφθη από τους αστυνομικούς.
Σύλληψη 49χρονου ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών Συνελήφθη την 6-6-2019 το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 49χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκε μία (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 26,4  γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε.