Κάποιοι συνδικαλιστές στην λογική του 80 – 90 έχουν μπερδέψει τους ρόλους τους

 

Μεταξύ άλλων λέει η ΟΛΜΕ για την απόφαση του δικαστηρίου της Λαμίας για τον Κορκονέα που σκότωσε ένα παιδί.

 

«Σήμερα που ατομικά  και κοινωνικά δικαιώματα και οι ελευθερίες περιστέλλονται, για το πέρασμα νέων αντιλαϊκών πολιτικών κι αντικοινωνικών μέτρων από την νέα κυβέρνηση της ΝΔ, αποκτά βαρύνουσα σημασία η καταδίκη των μηχανισμών καταστολής και των εγκληματικών πολιτικών.  H αποφυλάκιση Κορκονέα αποτελεί πραγματική πρόκληση»!

 

Απ’ όσο γνωρίζουμε, η ΟΛΜΕ είναι ένα συνδικαλιστικό όργανο το οποίο – εκτιμούμε – ότι συστάθηκε για την προάσπιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων εκπαιδευτικών στα σχολεία της χώρας.

Ήτοι η παρουσία της και η δράση της – εκτιμούμε – ότι θα πρέπει φυσιολογικά, να περιορίζεται στο πώς να καλυτερέψει τις συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών και τίποτε παραπέρα.

Το δικαστήριο της Λαμίας έκρινε αυτό που έκρινε για τον αστυνομικό ο οποίος σκότωσε ένα παιδί.

Οι συνδικαλιστές των εκπαιδευτικών τι δουλειά έχουν να κρίνουν τις αποφάσεις ενός δικαστηρίου;

Είναι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους;

Αν ναι, να ψηφίσει νόμους που τα δικαστήρια να μην παίρνουν αυτού του είδους τις αποφάσεις. Διαφορετικά να περιορισθεί στο πώς να καλυτερέψουν οι συνθήκες επιβίωσης των εκπαιδευτικών και να αφήσουν τα δικαστήρια να κάνουν την δουλειά τους.

Διότι, κακοπληρωμένοι και κοματικοποιημένοι δάσκαλοι, δίνουν το κακό παράδειγμα στους μαθητές και αυριανούς πολίτες αυτής της Χώρας.

Προφανώς και οι συνδικαλιστές μπερδεύουν τον συνδικαλισμό με την πολιτική.

Τελικά κάποιοι συνδικαλιστές, έχουν μπερδέψει τους ρόλους ή ψάχνουν ρόλους μέσα στο πολιτικό γίγνεσθαι;